Lietvamzdžiai yra svarbi kanalizacijos sistema, kuri atlieka pagrindinį vaidmenį leidžianti nutekėti vandeniui, nuotekoms ir lietaus vandeniui. Deja, dažnai ši sistema tampa nepastebima ir neprižiūrima, kol prasideda problemos, pvz., lietvamzdžių užsikimšimas. 

Lietvamzdžių valymas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
MB "Aidos" Vidutinė rinkos kaina
Visi darbai aukštyje: Blokinių namų siūlių remontas Dažymo darbai Valymo darbai Kaminų remontas, priežiūra Ištrupėjusių plytų remontas ir dažymas Balkonų remontas Langų angokraščių tinkavimas ir...
Visoje Lietuvoje
€ 30.00

Efektyvūs būdai valyti lietvamzdžius: ekspertų patarimai 


Siekiant išvengti lietvamzdžių užsikimšimo, yra keletas efektyvių būdų, kuriuos galima taikyti.

 Rankinis valymas. Vienas iš būdų išvengti užsikimšimo yra reguliariai valyti lietvamzdžius rankiniu būdu, t. y. rankiniu būdu pašalinti lapus, šiukšles ir kitas sankaupas iš lietvamzdžių. Tai geriausia daryti reguliariai, ypač rudenį, kai krinta lapai.

Valymas chemikalais ir jų produktais. Yra specialūs valymo chemikalai ir produktai, kurie gali padėti išlaikyti lietvamzdžius švarius ir veiksmingai išvengti užsikimšimo. Šie produktai gali būti naudojami šiukšlių ir riebalų valymui, taip pat nuosėdų šalinimui. Svarbu pasirinkti tinkamus chemikalus, kurie nesukeltų žalos lietvamzdžių sistemai arba aplinkai.

 Profesionali lietvamzdžių valymo paslauga. Jei pastebite, kad lietvamzdžiai yra stipriai užsikimšę arba turite nuolatines problemas su lietvamzdžiais, galite pasikliauti profesionalių lietvamzdžių valymo paslaugų teikėjais. Šie specialistai naudoja specialią įrangą ir metodiką, kad efektyviai išvalytų lietvamzdžius, užtikrintų optimalų vandens nutekėjimą.


Kodėl svarbu reguliariai valyti lietvamzdžius ir kaip tai padaryti teisingai


Lietvamzdžių reguliarus valymas yra esminis veiksmas, kurį turėtų atlikti kiekvienas namų savininkas dėl šių pagrindinių priežasčių.

 Išvengiama užsikimšimo.  Reguliarus lietvamzdžių valymas padeda išvengti užsikimšimo, kuris gali sukelti didelę neigiamą įtaką namų infrastruktūrai. 

Išlaikoma higienos lygis. Lietvamzdžių valymas prisideda prie tinkamos higienos palaikymo namuose. Užsikimšusiuose lietvamzdžiuose kaupiasi įvairūs mikroorganizmai, purvas ir nešvarumai. Tai gali sukelti nemalonų kvapą, o kai kuriais atvejais netgi įtakoti jūsų namų oro kokybę. 

 Išvengiama brangių remontų. Neatliekant  reguliaraus lietvamzdžių valymo, gali tekti susidurti su brangiais remontais. Užsikimšę lietvamzdžiai gali sukelti žalą jūsų namų struktūrai,  jūsų kanalizacijos sistemai. Šie remontai gali būti brangūs, todėl geriau išvengti problemų, reguliariai prižiūrint ir valant lietvamzdžius.


Kaip išvengti lietvamzdžių užsikimšimo: patarimai namų savininkams ir gyventojams



Norint išvengti lietvamzdžių užsikimšimo ir užtikrinti tinkamą jų veikimą, svarbiausia reguliariai prižiūrėti lietvamzdžius.  Štai keletas patarimų namų savininkams ir gyventojams:

Nuolatinis šiukšlių valymas. Periodiškas šiukšlių, lapų ir kitų nuosėdų iš lietvamzdžių šalinimas padės išvengti užsikimšimo. Ši veikla turėtų būti atliekama reguliariai, ypač po lietaus arba blogų oro sąlygų.

 Periodinis riebalų pašalinimas. Jei lietvamzdžiai yra susieti su virtuvės sistema, svarbu reguliariai pašalinti riebalus. Tai galima padaryti naudojant specialius riebalų tirpiklius arba kitus produktus, kurie efektyviai valo riebalų nuosėdas.

 Periodinės kritinės lietvamzdžio zonos patikros. Jeigu pastebite, kad tam tikra zona lietvamzdžių sistemose yra ypač linkusi į užsikimšimą, svarbu periodiškai tikrinti šią zoną. Tai gali apimti vizualinį tikrinimą, naudojant specialią įrangą bei specialisto konsultacijas.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.