Avių auginimo, avienos, ėrienos, jų produktai - geriausi pasiūlymai

Jeigu Jus domina avių auginimas, aviena, ėriena jų produktai - nemokamai pateikite savo skelbimą paslaugos24.lt portale,gaukite avių augintojų pasiūlymus ir išsirinkite geriausią. Jūs taip pat galite naršyti po avių auginimas, aviena, ėriena jų produktai paslaugų teikėjų sąrašą ir pasirinkti tinkamą teikėją.
Filtruoti pagal:
Vladimiras Biudžetas: Fiksuotas
Reikia erienos ar avienos (geriau erienos): maždaug lygiomis dalimis po 3 kg - kaklo, mentės su kaulu, kumpio su kaulu, nugarinės su kaulu ir nugarinės...
Jonavoje
€ 100.00
Mindaugas Biudžetas: Vidutinis
pirksiu eriena, domina visas eriukas,galiu pats atvaziuoti pasiimti.
Kaišiadoryse
Algirdas Biudžetas: Vidutinis
Pirksiu erieną svoris iki 15 kg
Panevėžio raj.
ramunas Biudžetas: Vidutinis
reikia 2 kg avienos (liesos plovui)
Vilniuje (Senamiestis)

 

Avių auginimas, veilės, produktai

 Avis augina ūkininkai, gyvulių augintojai, avių augintojai. Rezervai plėstis avininkystei – nederlingos, kalvotos žemės. Škudžių avių veislė – viena seniausių pasaulyje, kilusi iš Rytų Prūsijos, Lietuvos, kitų Baltijos šalių. Nykstančią veislę pavyko išsaugoti Vokietijos augintojams, o prieš kelerius metus škudės vėl atkeliavo į Lietuvą. Pirmiausiai jos gerai nugano pievą, nugano tokias vietas, kur modernios avių veislės galima sakyti neišgyventų. Škudžių veislės avių augintojai džiaugiasi ne tik jų vilna, kuri esą geriausiai tinka veltiniams bei kitiems šiltiems apdarams velti. Vertinama ir šių nereiklių avelių mėsa, neturinti lajaus skonio ir kvapo. Be šių avių mėsai auginama ir vilnai bei pienui. Pieninė avių veislė Lacaune yra išvesta to paties pavadinimo Prancūzijos regione ir dėl produktyvumo ir labai kokybiško pieno yra labiausiai vertinama gilias avininkystės tradicijas turinčioje šalyje. Vien iš Lacaune avių pieno gaminamas ir Prancūzijos kulinarinis pasididžiavimas – Rokforo sūris. Kita pieninių avių veislė - Ostfryzai. Į mūsų šalį ostfryzai buvo įvežti iš Vokietijos 1992 m. Ostfryzai duoda ne tik pieno, bet ir 4–6 kg 20–25 cm ilgio pusiau plonos baltos vilnos. Be to, pavasarį atvesti jaunikliai iki rudens (per 6–8 mėn.) užauga 50–60 kg, todėl avytes galima kergti jau tais pačiais metais, o avinukus paskersti. Taigi nauda visapusiška. Avių pienas geriamas šviežias arba perdirbamas į varškę, įvairių rūšių sūrius ir jogurtą. Iš avių pieno pagamintas jogurtas yra riebus, ne toks rūgštus ir labai tinka vaikų bei pagyvenusių žmonių mitybai. Skirtingose šalyse pagal savitas technologijas iš avių pieno gaminami įvairiausių pavadinimų sūriai: feta, rokforo, jogurtinis, varškės, brinza, čanach, tušino, osetų, Jerevano, kačkavalo, pikonero, pekarino, rikota, urda ir t. t. Pagal riebumą avių pieno sūriai skirstomi į 4 grupės, t. y. turintys daugiau kaip 55 proc. riebalų, 45–55 proc. riebumo, 14–45 proc. ir mažiau kaip 15 proc. riebumo sūriai.
Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.