Langai yra svarbi mūsų namų dalis, kurie ne tik užtikrina apšvietimą ir ventiliaciją, bet taip pat sukuria jaukumą ir patogumą mūsų gyvenamajame plote. Laikui bėgant, seni langai gali prarasti savo buvusią prabangą ir funkcionalumą. Tačiau tai nereiškia, kad turite juos iš karto pakeisti naujais. Yra daug būdų, kaip atkurti savo senus langus ir suteikti jiems naują gyvenimą.

Langų remontas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Meistras į namus" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Kaip atkurti savo senus langus: patarimai ir gudrybės


Nereikia skubėti pirkti naujų langų - dažnai galima atkurti savo senus langus ir suteikti jiems naują gyvenimą. Štai kaip atkurti savo senus langus ir padaryti juos vėl funkcionalius bei estetiškus.

Išvalykite langus ir jų rėmus. Pirmas žingsnis atkuriant senus langus yra išvalyti juos nuo purvo, dulkių ir kitų nešvarumų. Taip pat svarbu išvalyti langų aplinką -rėmus, palanges.

Tikrinkite langų sandarumą. Vienas iš svarbiausių langų funkcionalumo aspektų yra jų sandarumas. Jeigu pastebėjote langų sandarumo problemų, galite imtis šių veiksmų: pakeiskite pažeistas langų tarpines,užsandarinkite plyšius ar įtrūkimus langų rėmuose arba stiklo tarpinėse.

Atnaujinkite apsaugos sistemą. Seniems langams gali trūkti efektyvios apsaugos sistemos, todėl svarbu atnaujinti langų apsaugos sistemą: įdiekite užraktus, kurie užtikrins papildomą apsaugą nuo įsilaužėlių;  patikrinkite arba pakeiskite senas langų rankenas

Atstatykite tinkamą izoliaciją. Geros izoliacijos sistema yra esminė norint pasiekti energijos išsaugojimo efektyvumą ir sumažinti šilumos nuostolius per langus. Seniems langams gali trūkti tinkamos izoliacijos, todėl svarbują atstatyti: įdėkite sandarumo tarpines, kad būtų sumažintas oro ir šilumos prasiskverbimas, sutvarkykite arba pakeiskite izoliaciją tarp lango ir sienos.

Pakeiskite senus ar pažeistus langų elementus. Tai gali apimti stiklo pakeitimą, langų tarpinių keitimą arba net viso langų rėmo pakeitimą. Štai keletas patarimų:


Naujųjų langų pirkimas vs. senų langų remontas: ką pasirinkti?


Kai kyla klausimas dėl langų atnaujinimo, daugelis žmonių svarsto, ar geriau įsigyti naujus langus arba atlikti esamų remontą . Štai keletas punktų, kurie padės jums priimti teisingą sprendimą:

Finansinės išlaidos: Naujų langų įsigijimas gali būti brangus procesas, ypač jei namuose yra daug langų.

Energijos taupymo efektyvumas: Nauji langai gali padėti sumažinti šildymo ir aušinimo sąnaudas. Tačiau šiuolaikiniai langų remonto sprendimai taip pat gali pagerinti jūsų esamų langų izoliaciją ir padidinti energijos efektyvumą.

Vizualinis dizainas: Nauji langai suteikia namams modernesnę išvaizdą ir suteikti daugiau galimybių įgyvendinti naujausius dizaino sprendimus. 

Lauko triukšmo ir šilumos izoliacija: Nauji langai gali pagerinti lauko triukšmo izoliaciją ir sumažinti garsų prasiskverbimą į jūsų namus. 


Langų remontas žiemą: kokie iššūkiai ir kaip su jais susidoroti


Žiema gali sukelti tam tikrų iššūkių, jei norite atlikti langų remontą. Tačiau tai nereiškia, kad negalite dirbti žiemą. Štai keletas patarimų, kaip susidoroti su langų remonto iššūkiais žiemą:

Planuokite darbus iš anksto: Svarbu atlikti išsamų darbų planavimą ir užtikrinti, kad visos reikalingos medžiagos ir įrankiai būtų prieinami prieš pradedant darbus. 

Pasirinkite tinkamą temperatūrą: Kai atliekate langų remontą žiemą, svarbu pasirinkti tinkamą temperatūrą. Kai kurios medžiagos, tokios kaip glaistai ir klijai, gali būti pažeistos esant žemai temperatūrai. Pasitarkite su specialistu, kuris padės jums pasirinkti tinkamiausias sąlygas darbams atlikti.

Apsaugokite darbo plotą: Dirbdami žiemą, svarbu apsaugoti darbo plotą nuo šalčio ir drėgmės. Užtikrinkite, kad darbo erdvė būtų gerai apšiltinta ir apsaugota nuo lietaus ar sniego. Tai padės išvengti medžiagų pažeidimo ir užtikrins saugią darbo aplinką.

Atlikite būtinus izoliacijos darbus: Žiemos metu ypač svarbu užtikrinti tinkamą izoliaciją. Patikrinkite langų tarpines ir pakeiskite pažeistas ar sugedusias tarpines, kad išvengtumėte šaltos oro prasiskverbimo į namus.

Pasitarkite su profesionalais: Jei jums kyla abejonių dėl langų remonto žiemą, geriausia kreiptis į patyrusius specialistus. Jie galės patarti jums dėl tinkamų medžiagų, metodų ir sąlygų, kad užtikrintumėte geriausius rezultatus.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.