Šunų nagų karpymas yra svarbus rutininis gyvūno priežiūros elementas. Tai procesas, kai šunų nagai yra nukerpami, kad išvengti jų peraugimo.

Šunų nagų karpymas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Šunų kirpimas" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Kodėl svarbu kirpti nagus šunims?


Šunų nagų kirpimas yra svarbus, nes tai padeda išlaikyti jų nagus tvarkingus, saugius ir sveikus, būtent:

Sveikatos profilaktika: Per ilgi nagai gali sukelti diskomfortą, skausmą ir netgi ligas, pvz., įaugusius nagus arba sužeidimus.

Saugumas: Šuniui, turinčiam peraugusius nagus, gali būti sunkiau vaikščioti ar judėti, o tai gali sukelti susižeidimų riziką.

Higiena: Tvarkingi nagai yra lengviau prižiūrimi ir neleidžia šuniui gadinti namų interjerą.

Užkerta kelią infekcijoms: Per ilgi nagai gali tapti terpė mikrobams ir sukelti infekcijas.

Judėjimo patogumas: Šuniui, turinčiam optimaliai nukirptus nagus, yra patogiau judėti, o tai leidžia išlaikyti teisingą kūno padėtį ir mobilumą.

Svarbu suprasti, kaip teisingai ir saugiai kirpti nagus, kad nebūtų pažeistas nervas ar kapiliarai. Jei nesate patyręs nagų kirpėjas arba šuo yra labai nervuotas, geriau kreiptis į veterinarą arba profesionalų, kuris galės atlikti šią procedūrą saugiai ir tinkamai.


Kaip taisyklingai kirpti nagus šunims?


Šunų nagų kirpimas yra atsakingas procesas, kurį reikia atlikti kruopščiai ir dėmesingai. Štai keletas žingsnių, kaip taisyklingai kirpti nagus savo šuniui:

Rinkitės tinkamą įrangą: Naudojant specialias nagų kirpimo žirkles būsite tikri, kad jos yra tinkamas įrankis.

Pasiruošimas: Prieš pradedant, patikrinkite nagų ilgį ir atkreipkite dėmesį, kad matytumėte nervus ir kraujagysles, vadinamus kapiliarais, esančius šalia nago.

Kirpimas: Šuniui patogiai gulint ant šono ar ant nugaros, laikykite jo nagą ir atsargiai nukirpkite nedidelį nagų galiuką, išvengdami kapiliarų pažeidimo.

Kruopštumas ir kantrybė: Nukirpkite mažus gabalėlius, vengdami staigių judesių ar pernelyg didelio spaudimo. 

Būkite pasiruošęs sustabdyti kraujavimą: Jei nelaimingai pažeidėte kapiliarą ir prasideda kraujavimas, turėkite specialų nagų kraują sustabdantį produktą arba medvilninį tamponėlį.

Svarbu būti kantriam, atsargiam ir patyrusiam, kad būtų išvengta sužeidimų. 


Kada verta kreiptis į specialistus dėl šunų nagų kirpimo?


Verta kreiptis į specialistus, kai jums kyla bet kokių abejonių ar sunkumų su šia procedūra. Keletas situacijų, kada verta pasitarti su specialistu:

Šuo yra nervuotas arba agresyvus: Jei šuo yra labai įsitempęs, tai gali tapti pavojinga situacija tiek jam, tiek jums. Specialistas turės įrankių ir patirties, kad tvarkingai ir saugiai atliktų nagų kirpimą net ir tokioje situacijoje.

Nesate patyręs nagų kirpėjas: Jei tai jūsų pirmas kartas kerpant šuns nagus, geriau pasitarti su specialistu. Jis galės parodyti tinkamą būdą, kaip tai atlikti, arba net atlikti procedūrą už jus.

Šuns nagai yra itin ilgi arba jau sukėlė sužeidimus: Jei jūsų šuns nagai yra per ilgi arba jau sukėlė sužeidimus, geriau pasitarti su veterinaru arba patyrusiu nagų kirpėju. Jie galės profesionaliai išspręsti šią problemą ir užtikrinti, kad procedūra būtų atlikta saugiai ir be skausmo.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.