Šiltnamio augalai reikalauja nuolatinio dėmesio ir rūpesčio. Vienas iš svarbiausių veiksnių, lemiančių augalų augimo sėkmę, yra tinkama laistymo sistema. Šiltnamių laistymo sistemos gali ženkliai padidinti augalų derlingumą ir augimo spartą.

Šiltnamių laistymo sistemos

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Šiltnamiai" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Kaip efektyviai laistyti šiltnamio augalus: patikimos laistymo sistemos


Laistymo sistema su laistymo vamzdeliais ir purkštukais yra viena iš populiariausių ir efektyviausių šiltnamių laistymo sistemų rinkoje. Šioje sistemoje vanduo tiekiamas per vamzdelius ir sklinda iki purkštukų, kurie purškia vandenį tiesiai ant augalų lapų ir šaknų. Tai užtikrina tolygų vandens pasiskirstymą tarp augalų ir sumažina nuostolius dėl garavimo. 

Laistymo sistema su laistymo rampomis. Laistymo sistema su laistymo rampomis yra tinkama dideliems šiltnamiams arba tiems, kur auga didelis augalų kiekis. Šios sistemos veikia taip, kad vanduo yra tiekiamas per rampas, kurios prasideda nuo vienos šiltnamio pusės ir eina per visą plotą, apimdamos visus augalus.

Laistymo sistema su laistymo juostomis. Laistymo sistema su laistymo juostomis yra tinkama vidutinio dydžio arba mažesniems šiltnamiams. Ši sistema veikia taip: laistymo juostos yra dedamos ant dirvožemio paviršiaus tiesiai šalia augalų šaknų, vanduo tiekiamas per šias juostas, kurios leidžia vandeniui palaipsniui nutekėti į dirvą ir pasiekti augalų šaknis. 

Lašelinė laistymo sistema. Ši sistema yra labai efektyvi ir ekonomiška sistema, ypač jei turite didelį skaičių augalų šiltnamyje. Šioje sistemoje vanduo yra tiekiamas per ploną vamzdį, kuriame yra mažos skylutės. Per šias skylutes vanduo išsilieja tiesiai į dirvą šalia augalų šaknų. 


Šiltnamio laistymo sistemos: kurios yra geriausios rinkoje?


Kai kalbame apie šiltnamių laistymo sistemas, rinkoje yra įvairių pasirinkimų. Svarbu išsirinkti tinkamą sistemą, kuri atitiktų jūsų specifinius augalų poreikius. Čia pateikiame keletą gerai žinomų ir patikimų šiltnamių laistymo sistemų, kurias galima įsigyti rinkoje:

Laistymo žarnos - paprasta ir efektyvi šiltnamių laistymo sistema. Jos leidžia lygiai paskirstyti vandenį po visą šiltnamio plotą. 

Laistymo purkštukai - puikus pasirinkimas, jei norite tiksliai reguliuoti vandens tiekimą prie kiekvieno augalo šaknų sistemos. 

Laistymo sistemos su laistymo kompiuteriais - modernus  automatizuotas būdas laistyti šiltnamio augalus. Šios sistemos gali būti programuojamos laistyti augalus tam tikrais laiku ir intensyvumu. 

Laistymo sistema į gruntą - tinkama augalams, kurie geriausiai jaučiasi, kai jų šaknys yra laistomos iš apačios. Šioje sistemoje vanduo tiekiamas į specialius konteinerius, kuriuose auga augalai. Vanduo išleidžiamas tiesiai į žemę, o augalai įsisavina reikiamą kiekį drėgmės per savo šaknis.


Šiltnamio laistymo patarimai: kaip išvengti dažniausiai pasitaikančių klaidų


Laistyti šiltnamio augalus tinkamai gali būti iššūkis, tačiau su tinkamais patarimais galite išvengti dažniausių klaidų. Keletas patarimų, kurie padės jums efektyviai laistyti šiltnamio augalus:

Stebėkite augalų drėgmės poreikius. Kiekvienas augalas turi skirtingus drėgmės poreikius. Būtina stebėti, kaip greitai jūsų augalai įsisavina vandenį ir ar reikia reguliuoti laistymo intensyvumą. 

Laistykite tinkamai. Skirtingi metų laikai reikalauja skirtingų laistymo režimų. Pavasarį ir vasarą dažniausiai reikia laistyti dažniau , rudenį ir žiemą laistymo dažnis gali būti sumažintas.

Laistykite ryte arba vakare. Geriausias  laikas laistyti yra  rytas arba vakaras, kai oras yra vėsiausias. Tada vanduo efektyviausiai pasisavinamas augalo šaknų. 

Naudokite filtruotą vandenį. Kai kuriems augalams gali nepatikti chloruotasis ar kietas vanduo. 

Reguliariai kontroliuokite laistymo sistemą. Laistymo sistemos reguliariai turi būti tikrinamos ir prižiūrimos. Valykite ir prižiūrėkite laistymo prietaisus, kad būtų užtikrintas geriausias jų veikimas.

Stebėkite augalų reakciją. Aptikę pernelyg drėgnus arba saususs žemės sluoksnius, stebėkite augalų reakciją. Jei lapai tampa geltoni, nudžiūvę arba deformuoti, tai gali reikšti, kad laistote per dažnai arba per mažai. Priklausomai nuo augalų reakcijos, galite pritaikyti laistymo intensyvumą.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.