Kapų apsodinimas gėlėmis yra nuostabi ir puiki idėja pagerbti ir išreikšti meilę mūsų prarastiems artimiesiems. Gėlės sukuria jaukią ir ramybės kupiną aplinką, kurioje prisimename ir pagerbiame tuos, kurie mums buvo brangūs.

Kapų apsodinimo gėlėmis

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Kapavietės" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Kaip pasirinkti tinkamas gėles kapų apsodinimui?


Pasirinkti tinkamas gėles kapų apsodinimui yra svarbu norint sukurti gražų ir reikšmingą kapą. Čia pateikiama kelios rekomendacijos, kurios padės jums rasti tinkamas gėles.

Atkreipkite dėmesį į sezoniškumą: Pasirinkite gėles, kurios žydi tuo metu, kai apsilankysite kapinėse. Tai suteiks jūsų kapui šviežumo ir spalvų.

Pasitarkite su gėlių specialistu: Jei nesate tikras, kurias gėles pasirinkti, pasitarkite su gėlių specialistu arba floristu. Jie galės pasiūlyti tinkamiausias gėles, atsižvelgdami į jūsų pageidavimus ir aplinkos sąlygas.

Atsižvelkite į aplinką: Aplinkos sąlygos, tokiomis kaip saulės šviesa, dirvožemio sudėtis ir drėgmė, gali turėti įtakos gėlių augimo galimybėms. Pasirinkite gėles, kurios gerai auga ir prisitaiko prie konkrečios aplinkos.

Rinkitės ilgai žydinčias gėles: Norėdami, kad gėlės ilgiau puoštų kapą, pasirinkite ilgai žydinčias rūšis. Tai leis jums mažiau laiko skirti gėlių priežiūrai ir daugiau laiko prisiminti savo artimuosius.

Pasirinkite tinkamą spalvų derinį: Spalvos gali išreikšti skirtingus jausmus ir emocijas. Pasirinkite spalvų derinį, kuris jums suteiks ramybės ir prisimins prarastą asmenį.


Originalios idėjos kapų puošimui gėlėmis


Kapų puošimas gėlėmis gali būti unikali ir asmenybę atspindinti patirtis. Štai kelios originalios idėjos, kurios padės jums sukurti ypatingą kapo puošimą.

Tematinis puošimas. Sukurkite teminį kapo puošimą, atspindintį prarasto asmens pomėgius, profesiją ar pomėgius. Pavyzdžiui, jei jūsų artimas buvo didelis muzikos fanas, galite papuošti kapą su muzikiniais simboliais ir natomis.

Fotografijos su gėlėmis. Padėkite nuotrauką ant kapo, kurią papuošite gėlėmis. Tai atspindės meilę ir prisiminimus, kurie lieka mūsų širdyse.

Simboliniai ženklai. Pasirinkite gėles, kurios turi simbolinę prasmę. Pavyzdžiui, rožės simbolizuoja meilę, o lelijos - skaistumą. 

Personalizuoti karoliukai. Gėles galite papuošti personalizuotais karoliukais su artimojo vardu, datos ar specialiais žodžiais. Tai suteiks asmeniškumo jūsų puošimui ir primins apie brangų žmogų.

Skulptūros ir meno darbai. Sukurkite ar pasirinkite skulptūrą ar meno darbą, kuris atspindi jūsų artimojo asmenybę ar pomėgius. Tai gali būti personalizuota skulptūra arba rinktinė meno kolekcija.


Kapų apsodinimas gėlėmis: paplitusios klaidos ir kaip jų išvengti


Kapų apsodinimas gėlėmis yra  emocingas ir prasmingas procesas. Tačiau kartais žmonės daro klaidų, kurios gali paveikti gėlių augimą ar sukelti nepageidaujamą rezultatą. Štai keletas paplitusių klaidų ir kaip jų išvengti.

Nepakankamas laistymas. Užtikrinkite, kad reguliariai pasirūpinsite gėlėmis ir suteiksite jiems pakankamai drėgmės.

Netinkama žemės sudėtis. Gėlėms reikia tinkamos žemės sudėties, kad jos gerai augtų. Nepamirškite pasitarti su gėlių specialistu arba floristu, kurie patars, kokią žemės sudėtį pasirinkti kapų apsodinimui.

Neprižiūrimos gėlės. Svarbu reguliariai prižiūrėti gėles ant kapo. Pašalinkite nuvelkusias ar supuvusias gėles, pašalinkite piktžoles ir patręškite, jei reikia.

 Pasirinkite tokį gėlių kiekį ir puošimo stilių, kuris atitiks kapo dydį ir jūsų asmenines norus.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.