Kačių nagų kirpimas yra procedūra, kuria metu švelniai ir atsargiai nukerpami kačių kojų nagai. Tai svarbi higienos procedūra, padedanti išlaikyti jūsų namus ir baldus saugius bei apsaugoti nuo įbrėžimų.

Kačių nagų kirpimas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Kačių kirpimas" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Kodėl svarbu kirpti nagus katėms?


 Kačių nagų kirpimas yra svarbus dėl kelių priežasčių:

Saugumas: Per ilgi nagai gali sukelti problemų - katės gali susigadinti savo odą arba netgi sugadinti baldus, žaislus ar kitus namų daiktus, kai jų naga per ilgi.

Higiena: Ilgi nagai gali sukelti ligas, nes po jais gali susikaupti dulkių, šiukšlių ar net nešvarumų. Tai gali lemti įvairias infekcijas.

Komfortas: Per ilgi nagai gali sukelti diskomfortą katės kojose, sugadinti nagų neseniai formuotas dalis, gali įaugti į odą ir sukelti skausmą.

Taigi, reguliariai karpomi katės nagus, galite išlaikyti jų higieną, saugumą ir komfortą bei sumažinti galimybę susirgti ir patirti nepatogumų dėl per ilgų nagų. 


Kaip taisyklingai kirpti nagus katėms?


Pasitikrinkite, ar įrankiai yra aštrūs ir tinkami nagų kirpimui. Be to, prisilaikykite šių rekomendacijų:

Atsargumas: Laikykite katę patogioje padėtyje ir švelniai, bet tvirtai laikykite jos koją. 

Nagų ilgis: Nekirpkite per daug – tiesiog nukirpkite galiuką, išlaikydami natūralią nagų formą. 

Atlyginkite: Po sėkmingo nagų kirpimo, paskatinkite katę mylimu maistu ar žaislu. 

Jei katė yra labai jautri nagų kirpimui, geriau kirpti po truputį, o ne visus nagus vienu metu, kad būtų sumažintas stresas. 

Jei nesate tikri, kaip tinkamai nukirpti nagus, geriau pasikonsultuoti su veterinaru ar gyvūnų priežiūros specialistu. Jie galės parodyti tinkamus būdus ir patarti, kaip tai padaryti tinkamai ir saugiai.


Kada verta kreiptis į specialistus kačių nagų kirpimui?


 Jei patys negalite tinkamai atlikti šios procedūros arba jei katė jaučia didelį diskomfortą ar baimę dėl nagų kirpimo, verta kreiptis į specialistus. Štai keli atvejai, kada patariama pasikonsultuoti su specialistais:

Naujokams: Jei esate naujas katės savininkas arba neturite patirties kirpdami katės nagus, geriau pasikonsultuoti su veterinaru ar gyvūnų priežiūros specialistu. 

Nervingos ar agresyvios katės: Jei jūsų katė yra nervinga arba agresyvi nagų kirpimo metu, geriau pasitarti su veterinaru. 

Sudėtingi atvejai: Kai katė turi sveikatos problemų, tokių kaip nagų infekcijos, įaugę nagai arba kitos odos ligos, geriau pasitarti su veterinaru. 

Kai jūsų katė neleidžia atlikti nagų kirpimo arba jums kyla sunkumų tai padaryti, geriau kreiptis į veterinarą ar gyvūnų priežiūros specialistą, kad būtų atlikta procedūra saugiai ir jūsų gyvūnui patogiai. Specialistai turės daugiau patirties ir žinių, kaip tinkamai atlikti nagų kirpimą, ir galės jums padėti spręsti bet kokias su tuo susijusias problemas. Taigi, jei abejojate ar turite kokių nors klausimų, geriau pasikonsultuoti su profesionalais.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.