Terariumai augalams yra miniatiūrinės ekosistemos, kurioms sukurti naudojamas stiklas arba plastikas. Šiose uždarose aplinkose auga įvairios augalų rūšys, sudarydamos mažą, savarankišką gamtą lopinėlį.

Terariumai augalams

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Terariumai" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Kokį stiklinį terariumą pasirinkti augalams?


Renkantis stiklinį terariumą augalams, svarbu atsižvelgti į kelias svarbias savybes, kad būtų sukurtos palankios sąlygos augalų augimui ir vystymuisi:

Dydis: Pasirinkite tinkamą terariumo dydį, atsižvelgiant į augalų, kuriuos planuojate įdėti, poreikius.

Stiklo tipas: Aukštos kokybės stiklas, kuris yra skaidrus ir be įtrūkimų ar burbuliukų, suteiks gerą vaizdą į terariumo vidų ir leis stebėti augalus.

Uždarumas: Užtikrinkite, kad terariumas būtų uždaras, tačiau turėtų mažas ventiliacijos angas, kad būtų galima reguliuoti oro cirkuliaciją.

Priežiūros galimybės: Patikrinkite, ar terariumas turi patogų prieigos būdą, kuris leistų lengvai prižiūrėti augalus, pasikeisti dirvą arba tvarkyti terariumą.

Forma ir dizainas: Pasirinkite terariumą, kuris atitinka jūsų interjero stilių ir leis jums pridėti dekoratyvinių elementų ar medžiagų, jei to reikia.


Kodėl terariumai augalams yra tokie populiarūs?


Terariumai augalams tampa tokie populiarūs dėl kelių svarbių priežasčių:

 Terariumai suteikia galimybę kurti mažus gamtinius kampelius bet kuriame kambaryje ar biure.

 Šie miniatiūriniai augalų sodai leidžia eksperimentuoti su įvairiais augalų ir dekoratyvinių detalių deriniais. Jie suteikia laisvę išreikšti savo kūrybiškumą.

 Dauguma terariumų nereikalauja daug priežiūros ir yra lengvai prižiūrimi. Tai puikus sprendimas tiems, kuriems trūksta laiko ar patirties augalų auginimo srityje.


Kurie augalai geriausiai tinka įvairiems terariumų tipams?


Akivaizdu, kad augalų pasirinkimas priklauso nuo vartotojo skonio. Tačiau yra augalų, kurie labiau tinka terariumams, ir į kai kuriuos aspektus, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti.

Pasirinkite keletą augalų, kurie  pasižymi panašiomis savybėmis ir įsitikinkite, kad jie gerai auga kartu. Geriausia rinktis tuos augalus, kuriems nereikia daug priežiūros. Šiems dalykams dažniausiai naudojamos samanos, sukulentai, paparčiai ir kaktusai. Svarbu, kad augalas, kurį norime įdėti į savo terariumą, neišsistumtų iš indo ir taip neišaugtų, kad nuolat kontaktuotų su stiklo sienomis. Tai gali sukelti ligą ar grybelį.


Geriausi terariumų augalai yra tie, kurie geriausiai atlaiko pavėsį ir toleruoja aukštą temperatūrą bei drėgmės lygį. 

Galime turėti kelis terariumų tipus, išdėstytus skirtingais būdais ir kuriuose yra augalų, atsižvelgiant į klimatą, kurį norime imituoti. Mes galime turėti tropinį terariumą su tokiais augalais kaip orchidėjos, bromeliados, kerpės, tillandsijos, pothos, paparčiai, nykštukiniai ficus ir kt. Visi šie augalai gerai prisitaiko esant aukštesnei temperatūrai ir aukštai drėgmei. 

Kita vertus, galime turėti dykumos klimatą imituojantį terariumą ir pridėti augalų, tokių kaip kaktusai ir sukulentai. Šie terariumai puikiai tinka esant žemai drėgmei ir aukštai temperatūrai. Taip pat turėtumėte žinoti, kad jiems reikės mažiau priežiūros ir mažiau laistyti.


Kaip ilgai augalai išsilaiko terariume? Svarbiausi faktoriai


Augalų išlikimas terariume gali labai skirtis priklausomai nuo kelių svarbių faktorių:

Augalo rūšis: Kiekvienas augalas turi skirtingus poreikius. Kai kurie gali gerai prisitaikyti prie uždaros terariumo aplinkos ir ten augti ilgą laiką, tuo tarpu kiti gali reikalauti daugiau priežiūros arba tiesiog netikėtai nudžiūti

Drėgmė ir oro cirkuliacija: Terariumo drėgmės lygis yra labai svarbus. Jei terariumas yra per drėgnas arba, priešingai, per sausas, tai gali paveikti augalų būklę. Oro cirkuliacija taip pat gali turėti įtakos - uždaroje aplinkoje reikia tinkamo oro srauto, kad augalai nebūtų pernelyg šlapūs arba sausi.

Šviesa: Augalai reikalauja tinkamo šviesos kiekio. Nepakankamai arba per daug šviesos gali paveikti augalų augimą ir būklę. Tinkamas šviesos intensyvumas ir trukmė yra svarbūs, ypač jei terariumas yra uždaras arba joje yra skirtingi šviesos lygiai.

Auginimo įpročiai: Kai kurie augalai tiesiog nėra pritaikyti gyventi uždarose terariumo sąlygose. Kiti gali būti labiau pritaikyti ir ilgiau išsilaikyti.

Priežiūros stilius: Reguliarus drėkinimas, laistymas, dirvos keitimas ar rūpinimasis yra svarbūs terariumo augalų priežiūros aspektai. Svarbu stebėti augalus ir reaguoti į bet kokius pokyčius jų būklėje.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.