Terariumai gyvalazdėms arba insektariumai yra ekosistemos. pritaikytos gyventi gyvalazdėms.  Tam tinka stiklinis akvariumas (nuo 15-20 l.) arba specialus terariumas tokio dydžio, kad gyvūnai galėtų laisvai vaikščioti, kad jam nebūtų ankšta. 

Terariumai gyvalazdėms

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Terariumai" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Gyvalazdžių terariumai: 5 patarimai sėkmingam kūrimui


Penki patarimai, kaip sėkmingai kurti gyvalazdžių terariumą:

Gyvūno poreikių supratimas: Prieš kurdami terariumą, gerai išstudijuokite gyvūno, kurį planuojate laikyti, poreikius. Tai apima jų natūralią aplinką, būtinas temperatūros, drėgmės, žaliavų ir saugos poreikius.

Natūralus dizainas: Stenkitės sukurti terariumo aplinką, kuri kuo labiau primintų gyvūno natūralią buveinę. Tai gali būti naudojant natūralias žaliavas, kaip šakos, akmenys, gruntas ir augalai.

Bendruomeninės sąveikos galimybės: Jei planuojate laikyti keletą gyvūnų terariume, įsitikinkite, kad jie bus suderinami ir turės pakankamai vietos bei slėpinių.

Ventiliacija ir higiena: Užtikrinkite tinkamą terariumo ventiliaciją ir švarą. Periodiškai valykite terariumą nuo atliekų, išmatų ir drėgmės kaupimosi, kad išlaikytumėte švarą.

Nuolatinis stebėjimas ir priežiūra: Stebėkite gyvūno elgesį ir terariumo būklę reguliariai. Svarbu greitai reaguoti į bet kokias problemų požymius arba netinkamus terariumo sąlygų pokyčius.


Terariumai gyvalazdėms: aplinkos priežiūra ir dizainas


Terariumai gyvalazdėms gali būti įvairių formų ir dydžių, tačiau svarbu užtikrinti tinkamą aplinkos priežiūrą ir dizainą norintiems šiuose terariumuose laikyti gyvūnus.

Aplinkos kontrolė: Svarbu sukurti tinkamas sąlygas gyvūnų rūšiai, kurią ketinate laikyti. Tai apima tinkamą temperatūrą, drėgmę, apšvietimą ir ventiliaciją.

Higiena: Periodiškai valykite terariumą nuo atliekų, likučių ir drėgmės kaupimosi, kad išlaikytumėte švarą ir užtikrintumėte gyvūnų gerovę.

Dizainas: Terariumo dizainas gali būti pritaikytas gyvūnų poreikiams - įvairūs paviršiai, kambariai, šakos, uolos ar šliaužiančios erdvės gali sukurti komfortišką ir natūralią aplinką.

Žaliavos: Pasirinkite tinkamas terariumo žaliavas, kurios būtų saugios ir naudingos gyvūnų sveikatai. Tai gali būti natūralios medžiagos, tokios kaip specialūs gruntai, akmenys, šakos ar augalai.

Maistas ir vanduo: Užtikrinkite, kad gyvūnai turi tinkamą maistą ir švarią vandenį. Jų lėkštelės ir gėrimo indai turi būti lengvai pasiekiami ir reguliariai valomi.


Kokie terariumai geriausi jūsų gyvalazdėms?


Kadangi kai kurios gyvalazdės nėra mažos, insektariumo reiktų, kad gyvūnas galėtų laisvai jame judėti.. Dauguma rūšių yra iš tropinių klimato juostų, taigi temperatūra turėtų būti šiek tiek aukštesnė nei kambario. Na bent jau nenukristi žemiau +20 C. Optimaliausia temperatūra būtų apie 24 C dieną ir 20 C naktį.


Ką reikia žinoti apie terariumų priežiūrą gyvalazdėms?


Jei tai yra specialus insektariumas, jis jau bus paruoštas auginti egzotinius gyvūnus. Jei šiems vabzdžiams auginti paskyrėte akvariumą, būtinai reikėtų jį uždengti stiklu. Nereikia pamiršti oro ventiliacijos, kuri uždengiama tankiu tinkleliu kad vabzdžiai nepasklistų po kambarį. Iš viršaus uždengtas stiklas sulaikys garavimą, padės palaikyti tinkamą drėgmę, bei šiek tiek sumažins temperatūros svyravimus paros cikle.

Drėgmė reikalinga tiek lervinės stadijos tiek suaugusiems vabzdžiams. Koks jos kiekis reikalingas priklauso nuo rūšies. Galima įstatyti nedidelį indą (stiklinę) su vandeniu, jis šiek tiek garuos ir ten bus galima pamerkti šakelių su lapais kuriais minta gyvalazdės.

Retkarčiais insektariumą reikia papurkšti. Nenaudokite tuščių langų ploviklio purkštukų. Tik jums taip atrodo kad jie gerai išplauti. Gyvalazdės yra jautrios valymo bei kitoms cheminės priemonėms ar insekticidams. Geriausia naudoti specialu purkštuvą skirta apipurkšti gėlėms. Nėra didelės tragedijos jei purškiant vandens patenka ant vabzdžių, tačiau reikėtų to vengti. Mažos lervos gali paskęsti, o ir suaugę individai jaučiasi diskomfortiškai. Jei išvystumėte gyvūną gerianti vandenį panardinusį visą galva neišsigąskite, gyvalazdės kaip ir visi vabzdžiai kvėpuoja trachėjomis kurios išsidėsčiusios apatinėje kūno dalyje, daugiausia pilvelio srityje.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.