Apšvietimo projektavimas yra svarbus aspektas, į kurį reikia atsižvelgti kuriant patrauklią ir funkcionalią erdvę.

Apšvietimo projektavimas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Vidaus interjeras" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Apšvietimo projektavimas: kaip pasirinkti šviesos šaltinius ir jų lokalizaciją?


Apšvietimo projektavimas yra svarbus ir kompleksiškas procesas, kuris gali turėti didelę įtaką erdvės funkcionalumui ir nuotaikai. Aptarkime, kaip pasirinkti šviesos šaltinius, jų lokalizaciją.

Šviesos šaltinių pasirinkimas, kas yra svarbu:

Šviesos spalva: Šviesos spalva yra labai svarbi. Ją matuojame kelvinais (K). Šiltos spalvos (apie 2700-3000K) suteikia jaukumo ir intymumo jausmą, tuo tarpu šaltos spalvos (4000K ir daugiau) dažniau naudojamos darbo vietose ir viešosiose erdvėse. Pasirinkite spalvą, kuri atitinka jūsų erdvės paskirtį ir norimą nuotaiką.

Šviesos intensyvumas: Intensyvumas nurodo, kaip stipriai šviesa spinduliuojama iš šaltinio. Jis turi būti pakankamai stiprus, kad užtikrintų gerą apšvietimą, bet ne per stiprus, kad nevargintų akių. Intensyvumą galima reguliuoti naudojant dimmerius arba šviesos šaltinius su reguliavimu.

Šviesos sklidimas: Sklidimas nurodo, kaip vienodai šviesa pasiskirsto erdvėje. Svarbu užtikrinti, kad šviesa būtų paskirstyta visoje erdvėje vienodai, kad būtų išvengta šešėlių ir tamsių zonų.

Šviesos šaltinių lokalizacija:

Pagrindinis apšvietimas: Tai bendras erdvės apšvietimas, kuris užtikrina optimalų matomumą ir nustato erdvės bendrą nuotaiką. Dažnai tai būna lubų arba sienų šaltiniai.

Lokalus apšvietimas: Jei erdvėje vyksta tam tikros užduotys (pvz., skaitymas, darbas prie kompiuterio ar maisto gamyba), svarbu šviesą nukreipti tiesiogiai į šias sritis, kad būtų užtikrintas geras matomumas.

Akcento šviesa: Ši šviesa naudojama pabrėžti erdvės architektūrą arba svarbius elementus, tokius kaip paveikslai ar skulptūros.


Modernūs apšvietimo projektavimo sprendimai: nuo LED technologijos iki automatizuotų sistemų


LED technologija: LED šviesos šaltiniai yra energiją taupantys, ilgaamžiai ir gali būti reguliuojami pagal intensyvumą ir spalvą. Jie taupo energiją ir turi mažai šilumos išskiriančių šaltinių, todėl yra populiarūs moderniame apšvietime.

Automatizuotos sistemos: Šiuolaikinės automatizuotos apšvietimo sistemos gali būti valdomos išmaniaisiais telefonais ar kompiuteriais. Jos leidžia reguliuoti šviesos intensyvumą, spalvą ir netgi programuoti apšvietimo scenas pagal dienos laiką ar specialias reikmes, didinant efektyvumą ir energijos taupymą.


Apšvietimo projektavimas ir jo įtaka erdvės nuotaikai


Apšvietimas gali turėti didelį poveikį erdvės nuotaikai. Šviesa gali keisti žmonių emocinį suvokimą ir veikti produktyvumą bei komfortą. Taigi, svarbu atsižvelgti į šiuos faktorius:

Atitikimas paskirčiai: Pasirinkite apšvietimo sprendimus, kurie atitinka erdvės paskirtį. Pavyzdžiui, šviesa biuro patalpose turėtų būti energinga ir skatinanti koncentraciją , o šviesa poilsio erdvėse - jauki ir atpalaiduojanti.

Nuotaikos sukūrimas: Spalvų ir intensyvumo pasirinkimas gali keisti erdvės nuotaiką. Tamsi, šilta šviesa gali sukurti jaukumo jausmą, o šviesi, šalta šviesa gali suteikti modernų ir švarų įspūdį.

Individualūs poreikiai: Atsižvelkite į individualius žmonių poreikius ir pageidavimus. Kai kurie gali mėgti daug šviesos, kiti - mažiau. Automatizuotos sistemos gali padėti individualizuoti apšvietimą.

Galų gale, apšvietimo projektavimas yra funkcionalumo, efektyvumo ir estetikos derinys . Jis turėtų būti pritaikytas konkrečioms erdvės poreikiams ir sukurti tinkamą nuotaiką bei atmosferą. 


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.