Fasadų šiltinimas yra svarbi proceso dalis, kuriant šiltą ir energiškai efektyvią namo aplinką. Tai leidžia išvengti šilumos nuostolių per fasadą, taip sutaupant šildymo išlaidas ir užtikrinant patogų gyvenimo mikroklimatą.

Fasadų šiltinimas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Fasadai" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Fasadų šiltinimas: kokie yra geriausi būdai ir medžiagos


 Viena iš populiariausių fasadų šiltinimo medžiagų yra mineralinė vata. Ji pasižymi puikiomis šiluminėmis ir garso izoliacijos savybėmis bei atsparumu ugniai. Mineralinė vata yra ekologiška medžiaga, kuri taip pat gali būti naudojama kaip garso izoliacija viduje.

Putplastis yra dar viena efektyvi fasadų šiltinimo medžiaga. Jis pasižymi puikiomis šiluminėmis savybėmis, lengvumu ir greitu montavimu. Putplastis yra lankstus ir lengvai pritaikomas skirtingų fasado formų ir paviršių.

Ekstruzinis polistirenas yra plačiai naudojama fasadų šiltinimo medžiaga. Jis pasižymi puikia šilumos izoliacija ir atsparumu drėgmei. 

 Lakštai iš medžio pluošto ir cemento yra dar vienas populiarus fasadų šiltinimo variantas. Jie pasižymi puikia šilumos izoliacija, atsparumu drėgmei ir ilgaamžiškumu. 

Mūro blokai su izoliacija  yra geras variantas norint šiltinti fasadą renovacijos metu. Šie blokai yra pagaminti iš specialių mūro blokų, kurie jau turi integruotą šilumos izoliaciją. 


Kokius rezultatus galima pasiekti šildant fasadą?


Šildant fasadą, galima pasiekti įvairius naudingus rezultatus, pradedant šilumos sutaupymu iki patogesnio gyvenimo mikroklimato. Štai keletas pagrindinių rezultatų, kuriuos galima pasiekti šildant fasadą:

Energijos taupymas. Vienas iš svarbiausių rezultatų, kurį galima pasiekti šildant fasadą, yra energijos taupymas. Gerai apšiltintas fasadas padeda išvengti šilumos nuostolių per sienas, kurie dažnai būna pagrindinė problema šildant namus. Tai leidžia sumažinti šildymo išlaidas ir sutaupyti pinigų ilgalaikiu laikotarpiu.

Padidėjęs komforto lygis. Šiltas fasadas užtikrina geresnį gyvenimo mikroklimatą viduje. Gerai apšiltintas fasadas suteikia didesnį komforto lygį, užtikrina pastovią temperatūrą ir padeda sukurti jaukią aplinką namuose.

Aplinkosaugos privalumai. Šilumos izoliacija yra svarbi ne tik gyvenimo komforto požiūriu, bet ir aplinkos apsaugos požiūriu. Gerai apšiltintas fasadas sumažina šilumos išmetimo kiekį ir, taip sumažindamas energijos suvartojimą, prisideda prie mažesnio anglies dioksido išmetimo į atmosferą. 


Fasadų šiltinimas: ką svarbu žinoti prieš pradedant darbus


Štai keletas svarbių dalykų, kuriuos verta žinoti prieš pradedant fasadų šiltinimo darbus:

 Medžiagos pasirinkimas. Vienas svarbiausių dalykų, kurį reikėtų apsvarstyti, yra tinkamų medžiagų pasirinkimas. Skirtingos medžiagos turi skirtingas savybes ir privalumus, todėl svarbu atidžiai išnagrinėti galimus variantus ir pasirinkti tinkamiausią medžiagą savo namams. 

Darbų planavimas. Kruopštus darbų planavimas yra svarbus norint pasiekti gerų rezultatų fasadų šiltinimo procese. Planuojant darbus, būtina atsižvelgti į klimato sąlygas, techninius reikalavimus ir specialistų rekomendacijas.

Specialistų konsultacija. Jei nesate patyręs fasadų šiltinimo specialistas, verta pasikonsultuoti su patyrusiais specialistais. Jie galės padėti jums išsiaiškinti tinkamiausią šildymo būdą ir medžiagas, pasiūlyti efektyvius sprendimus ir atsakyti į jūsų klausimus. Patyrę specialistai gali padėti išvengti klaidų ir užtikrinti, kad atlikti darbai būtų aukštos kokybės.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.