Balkonas yra puiki vieta namuose, kur galite mėgautis šviežiu oru, gamtos grožiu ir atsipalaiduoti. Teisingai įrengtas balkonas gali tapti jūsų namų oazė, kurioje galėsite išreikšti savo kūrybingumą ir sukurti jaukų erdvės pojūtį.

Balkonų įrengimas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Balkonai, terasos" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Balkonų įrengimas: idėjos ir patarimai


Kai kurie žmonės renkasi balkoną kaip patalpą, kurioje galėtų atsipalaiduoti arba susitikti su draugais. Svarbu pasirinkti tinkamus baldus, kad būtų patogu ir malonu praleisti laiką balkone. 

Kokie yra efektyvūs baldų išdėstymo būdai? Baldų išdėstymas gali labai paveikti balkono patogumą ir vizualinį efektą. Norėdami pasiekti maksimalų efektą, galite išbandyti šiuos efektyvius baldų išdėstymo būdus:

Kampinis išdėstymas: Jei turite stačiakampį  arba L formos balkono plotą, panaudokite kampą įrengti patogią sėdimąją vietą ir pasidėti augalus.

Centrinis išdėstymas: Suformuokite baldų derinį centre, paliekant laisvą erdvę aplink jį. Tai suteiks jums galimybę mėgautis erdviu balkonu ir suteikti vietos kitoms veikloms.

Simetrinis išdėstymas: Jei jums patinka tvarkingas ir simetriškas dizainas, išdėstykite baldus balkone simetriškai. Tai sukurs harmoniją ir tvarkingą vaizdą.

Augalai yra nepakeičiamas elementas, suteikiantis jaukumo ir gaivumo pojūtį balkonui. Nepriklausomai nuo balkono dydžio, galite pasirinkti tinkamus augalus ir sodinimo idėjas:

Užkabinami puodai: Jei jums trūksta vietos ant grindų, galite naudoti užkabinius puodus, kuriuos pritvirtinsite prie baliustrados arba sienos. 

Vertikalus sodas: Jei norite maksimaliai išnaudoti erdvę, pasirinkite vertikalų sodą. Specialios konstrukcijos leis jums sodinti augalus ant vertikalių paviršių, pvz., baldų, grotelių arba sienų.

Žalios sienos: Jei norite paslėpti balkono sienas arba sukurti jaukumo jausmą, galite įrengti žalias sienas. Pasirinkite užaugintus gėlių sodus arba krepšius su klijuojamomis gėlėmis.

Jei norite turėti daugiau privatumo ant savo balkono, galite išbandyti šias idėjas:

Apgaulingos sienos: Išdėstykite užaugintus augalus, tokius kaip lankstiniai krūmai arba puokštės, prie balkono baliustrados ar sienų. Tai suteiks jums daugiau privatumo.

Jei norite maksimaliai uždengti balkono erdvę, apsvarstykite galimybę įrengti užuolaidas arba suveriamas duris, kurios galės būti atidarytos ir uždaromos pagal poreikį.


Minimalistinis balkono dizainas: kaip pasiekti maksimalų efektą


Minimalizmas yra populiarus dizaino stilius, kuris padeda sukurti švarų ir modernų įvaizdį. Norint pasiekti minimalistišką balkono dizainą, galite:

Pasirinkti neutralias spalvas: Minimalizmo stiliuje dominuoja neutralios ir ramios spalvos, tokios kaip balta, pilka, smėlio arba mėlyna. Jų naudojimas suteiks jums švarią ir ramią atmosferą.

Naudoti paprastus baldus: Pasirinkite paprastus ir funkcionalius baldus be perteklinių dekoro elementų. Minimalistiški balionai, sofos ir stalai su švariais linijomis ir geometrinėmis formomis bus puikus papildymas jūsų balkonui.

Išlaikyti erdvės skaidrumą: Minimalizmas remiasi erdvės ir skaidrumo išlaikymu. Panaudokite stiklo baliustradą, kuri leis jums mėgautis nuostabiu vaizdu ir atverti balkoną.


Balkonų apšvietimo idėjos: kaip pasiekti jaukumą ir funkcionalumą tuo pačiu metu


Apšvietimas yra svarbus faktorius, kuris gali sukurti tinkamą atmosferą ant balkono. Norint pasiekti jaukumą ir funkcionalumą, galite:

Naudoti pagrindinį apšvietimą: Įrengkite sieninę arba lubinę šviesą, kuri suteiks pakankamai apšvietimo balkone. Pasirinkite šiltą šviesą, kuri sukuria jaukumo pojūtį.

Naudoti taškinį apšvietimą: Pasidėkite LED lempučių juostą arba taškinius šviestuvus, kurie apšvies tam tikras erdves balkone, pavyzdžiui, augalus ar sėdimąją vietą. Tai suteiks intymumo efektą.

Šviesos kontrolė: Jei norite keisti apšvietimo intensyvumą pagal poreikį, naudokite šviesos reguliavimo sistemas arba šviesos filtrus. Tai leis jums pritaikyti apšvietimą priklausomai nuo to, ar norite romantiškos nuotaikos arba ryškesnio apšvietimo.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.