Lietuvos klimatas yra gana nepastovus ir reikalauja kokybiškų lauko baldų, kurie atlaikytų įvairias oro sąlygas. Vienas iš svarbiausių lauko baldų yra lauko kėdės, kurios, patogiai sėdint, leidžia mums mėgautis šviežiu oru ir gamta. Tačiau kaip pasirinkti tinkamas lauko kėdes ?

Lauko kėdžių gamyba

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Lauko baldai" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Kaip pasirinkti tinkamas lauko kėdes savo poreikiams


Lauko kėdės yra svarbi jūsų lauko interjero dalis. Tai vienas iš patogiausių lauko baldų, leidžiant laiką su šeima ir draugais arba tiesiog mėgaujantis gamta. Kadangi yra daug skirtingų lauko kėdžių variantų, svarbu pasirinkti tinkamą kėdę, kuri atitiktų jūsų poreikius ir stilių.

Pirmiausia, reikia apsispręsti, kokią funkciją turės kėdė. Ar ji bus naudojama kaip paprasta sėdėjimo vieta arba reikia kėdės, kurioje galėsite atsigulti, jei pageidausite  lauke praleisti ilgesnį laiko tarpą. 

Po to reikia pasirinkti tinkamą baldo medžiagą, tokią kaip medis, metalas arba plastikas.

Pasirinkus medžio kėdes, svarbu pasirinkti medienos rūšį, kuri būtų atspari lauko sąlygoms. Tokie medžiai kaip ąžuolas, uosis arba kedras yra gerai žinomi dėl savo atsparumo vandeniui ir drėgmei. Medinės kėdės yra natūralios ir ilgaamžės, tačiau reikalauja regulios priežiūros ir apsaugos nuo vandens.

Metalinės kėdės yra tvirtos ir ilgaamžės, tačiau jų spalva gali su laiku gali nublukti. Kadangi metalas yra linkęs rūdyti, svarbu pasirinkti kėdes, kurios yra apdorotos specialiu apsauginiu sluoksniu, kad būtų užtikrinta jų ilgaamžiškumas.

Plastikinės kėdės yra lengvos, atsparios vandeniui ir lengvai valomos. Jos yra daug pigesnės nei medinės ar metalinės kėdės, tačiau ne visada atrodo taip elegantiškai kaip kėdės iš kitų medžiagų.


Medžiagų ir spalvų derinimas lauko kėdžių gamybai


Pasirinkus lauko kėdžių medžiagą, svarbu atsižvelgti į jų spalvų derinimą. Jei lauko kėdės pagamintos iš medžio, svarbu pasirinkti tokią medžiagą, kuri atitiktų jūsų lauko dizaino ir spalvų poreikius. Medis yra natūrali medžiaga, kuri gali būti dažoma arba lakuojama. Natūralių medžiagų spalvos yra įvairios ir priklauso nuo medžio rūšies. Jei pageidaujate priderinti lauko kėdes prie namų fasado spalvos, svarbu pasirinkti medienos rūšį, kurios spalva harmoningai derėtų su namų fasado spalva.

Jei pageidaujate lauko kėdežių kurios nereikalautų daug priežiūros, tada galite pasirinkti metalinius arba plastikinius variantus. Šios medžiagos gali būti dažomos įvairiomis spalvomis, todėl galite lengvai priderinti lauko kėdes prie jūsų lauko dizaino ir spalvų.


Kokios lauko kėdės populiariausios?


Yra keletas lauko kėdžių rūšių, kurios yra labiausiai paplitusios tarp lietuvių:

Supamos lauko kėdės - vienos populiariausių ir patogiausių lauko kėdžių rūšių. Jos yra idealios mėgautis šiltu oru ir ramia diena, sėdint patogiai ir mėgaujantis gera knyga su arbatos puodeliu. Šios kėdės dažniausiai būna pagamintos iš įvairios spalvos ir dizaino metalo ir tekstilės.

Lauko baro kėdės  yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori atsipalaiduoti su draugais ar šeima. Jos yra gana aukštos ir turi apsauginį atlošą, kuris leidžia patogiai atsiremti. Šios kėdės dažniausiai būna pagamintos iš metalo arba medžio.

Medinės lauko kėdės. Jos  yra ilgaamžės ir natūralios, idealios tiek moderniems, tiek klasikiniams namams.

Svarbu pasirinkti kėdę, kuri atitiktų jūsų lauko veiklų poreikius. Jei norite kėdės, kuri būtų lengvai perkeliama, tada supama lauko kėdė yra geriausias pasirinkimas. Jei reikia aukštos kėdės, kurioje patogu sėdėti prie lauko baro, tada lauko baro kėdė yra geriausias pasirinkimas.


Lauko kėdžių gamybos kaina


Lauko kėdžių kainos labai skiriasi priklausomai nuo medžiagų, dydžių ir dizaino. Pigiausios lauko kėdės paprastai yra pagamintos iš plastiko. Aukščiausios kokybės ir brangiausios lauko kėdės dažniausiai yra pagamintos iš medžio arba metalo ir jų kaina gali siekti kelis tūkstančius eurų.

Svarbu nepamiršti, kad pigios lauko kėdės dėl jų mažesnės kokybės ir tvirtumo gali būti brangesnės ilguoju laikotarpiu . Todėl, prieš perkant ar gaminant lauko kėdes, svarbu atsižvelgti ne tik į jų kainą, bet ir į jų medžiagą, dydį ir dizainą, kad būtų pasirinkta kėdė geriausiai atitiktų  jūsų poreikius.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.