Sveiki, augalų mylėtojai! Augalų skiepijimas - tai yra svarbus žingsnis auginant ir puoselėjant augalus, kurie gali padėti jums turėti sveikus ir tvarkingus sodus.

Augalų skiepijimas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Aplinkos priežiūra" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Augalų skiepijimas - kaip tai vyksta ir kodėl reikalinga?


Augalų skiepijimas yra svarbus procesas, kuriuo pasinaudoja sodininkai norėdami pagerinti augalų savybes, išlaikyti jų sveikatą arba gauti naujus veislinius augalus. 

Kaip vyksta augalų skiepijimas? Augalų skiepijimas yra sudėtingas procesas, kurį dauguma žmonių atlieka su dideliu rūpestingumu. Štai keli pagrindiniai žingsniai:

Paruošimas: Pirmiausia pasirinkite įskiepą ir medį, kuriuos norite skiepyti. Jie turi būti sveiki ir neligoti.

Įpjovimas: Įpjaunant skiepijamą medį, pasirinkite tinkamą vietą, kurioje įdėsite įskiepą. Išpjaukite mažą skylutę ar įpjovą.

Įskiepo įdėjimas: Įdėkite įskiepą į įpjovą ir užfiksuokite jį taip, kad skiepijamas medis ir šerdies skiepas tvirtai susijungtų.

Užrišimas: Užriškite  skiepą specialia medžiaga arba plėvele, kad užtikrintumėte, jog įskiepo  ir skiepijamo medžio audiniai liečiasi ir auga kartu.

Šį procesą geriausia atlikti pavasarį arba vasaros pradžioje, kai augalai yra aktyviausioje augimo stadijoje.

Kodėl augalų skiepijimas yra svarbus? Augalų skiepijimas suteikia daug privalumų sodininkams. Tai leidžia: pagerinti veislines augalų savybes, išsaugoti retas rūšis, kovoti su augalų ligomis, skiepydami daugiau veislių ant vieno augalo, taupote sodų erdvę.


Augalų skiepijimas - kur kreiptis ir kas tai atlieka?


Jei norite atlikti augalų skiepijimą, svarbu žinoti, kur kreiptis ir kas gali tai atlikti.

Taigi, kur kreiptis dėl augalų skiepijimo paslaugų?

Sodininkai: Dauguma profesionalių sodininkų turi patirties skiepydami įvairias augalų rūšis. Jie gali suteikti jums patarimų ir pasiūlyti skiepyti augalus jūsų sode.

Sodininkystės parduotuvės: Sodininkystės parduotuvėse dažnai galite rasti jau skiepytų augalų, - taip sutaupysite laiką ir pastangas.

Kas gali atlikti augalų skiepijimą?

Profesionalūs skiepytojai: Jei turite sudėtingesnių augalų skiepijimo poreikių, galite pasirinkti paslaugas teikiančius profesionalius skiepytojus.

Bet jei esate patyręs sodininkas, galite mokytis skiepyti patys. Tai taupo pinigus, tačiau reikalauja žinių ir įgūdžių.


Augalų skiepijimas pigiau


Jeigu esate biudžetą taupantis sodininkas, galite ieškoti būdų, kaip atlikti augalų skiepijimą pigiau.

Dauginti patiems: Daugelį augalų skiepijimo darbų galima atlikti patiems, sutaupant specialistų paslaugų kainą.

Naudoti natūralius metodus: Kai kuriais atvejais galite naudoti natūralius augalų dauginimosi metodus, tokius kaip sėjos ar lizdų dalijimasis.

Rinktis vietinius augalus: Vietiniai augalai dažnai yra pigesni ir lengviau prieinami.


Augalų skiepijimo kaina


Augalų skiepijimo kaina gali labai skirtis priklausomai nuo daugelio veiksnių, įskaitant augalo tipą, skiepų kiekį ir paslaugų teikėją. Vidutinė kaina gali svyruoti nuo keliasdešimties eurų už vieną skiepą. Svarbu atidžiai įvertinti savo poreikius ir pasirinkti tinkamą paslaugų teikėją, atsižvelgiant į biudžetą.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.