Turėti tvarkingą sklypą yra svarbu ne tik estetiniais sumetimais, bet ir siekiant geriausių augalų augimo rezultatų. Nuo pavasario iki žiemos yra daug darbų, kuriuos reikia atlikti, kad jūsų sklypas visada atrodytų gražiai ir žydėtų.

Sklypo tvarkymas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Aplinkos priežiūra" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Kaip išlaikyti savo sklypą tvarkingą visus metus


Kiekvienas sodo savininkas trokšta turėti gražų ir tvarkingą sklypą visus metus. Nepriklausomai nuo sezono, sklypo priežiūra ir tvarkymas yra svarbūs uždaviniai. Nuolatinė priežiūra, planavimas ir tinkamos priemonės padės jums pasiekti norimą rezultatą.

Pavasaris yra puikus metas pradėti tvarkyti savo sklypą po žiemos miego. Pirmiausia  būtina pašalinti išdžiūvusius augalus ir nukarpyti pažeistas  ir nereikalingas vaismedžių šakas, kad leistumėte augalams geriau išsivystyti. 

Pavasarį būtina praturtinti dirvą trąšomis. Pasirinkite tinkamą trąšų rūšį pagal savo augalų poreikius. Tręšimas padės užtikrinti, kad jūsų augalai gautų visus reikalingus maistinius elementus augimui. 

Vasara yra laikas, kai jūsų sklypas žydi ir teikia didžiulį malonumą. Tai taip pat yra metas, kai turite pasirūpinti augalų priežiūra ir nuimti derlių. 

Vasarą jūsų augalams reikia vandens, todėl laistymas yra ypatingai svarbus. 

Vasara taip pat yra laikas, kai sparčiai auga piktžolės . Norėdami išlaikyti savo sklypą tvarkingą, nuolat ravėkite piktžoles. 

Vasarą daugelis augalų jau subrandina derlių. Stenkitės laiku nuimti derlių, nes tai skatina tolesnį augimą ir leidžia kitoms augalų dalims išsivystyti. 

Ruduo yra metas, kai jūsų sklypas pasiruošia žiemai. Tam reikia atlikti kai kuriuos būtinus darbus. Rudenį reikia paruošti sklypą žiemai. Pašalinkite senus ir kitas organines nuosėdas. Taip pat nepamirškite apsaugoti jautrių augalų nuo šalčio. 

Ruduo yra  būti puiki proga ruošti kompostą. Naudojant lapus, šakas ir kitas organines medžiagas, galite turėti vertingą kompostą, kuris bus naudingas jūsų sklypui ateityje. 


Sodininkystės mėgėjams: kaip tvarkingai pasiruošti vasaros sezonui


Pavasarį jums reikia pasiruošti sodininkystės sezonui. Pasirinkite augalus, kuriuos norite pasodinti, ir nuspręskite, kur juos įsodinsite. Atlikite dirvos tyrimą ir patręškite dirvą, jei reikia. Atkreipkite dėmesį į tai, kiek saulės šviesos gauna sklypas, nes tai turi didelę įtaką augalų augimui.


Kaip išvengti dažniausių klaidų tvarkant savo sklypą


Nepaisant gerų ketinimų, tvarkant savo sklypą kartais galime padaryti klaidų, . Štai keletas dažniausių klaidų ir kaip jų išvengti:

Netinkamas augalų pasirinkimas: Pasirinkdami augalus, atkreipkite dėmesį į jų poreikius, tokiais kaip saulės šviesos poreikis, dirvožemio sudėtis ir augimo sąlygos.

Per didelis ar per mažas laistymas: Venkite pernelyg dažno arba per mažo laistymo, stebėkite dirvožemio drėgmės lygį ir prisitaikykite pagal poreikius.

Nepakankamas piktžolių naikinimas: Nuolat naikinkite piktžoles, kad išlaikytumėte savo sklypą tvarkingą. Galite naudoti mulčiavimą, kad sumažintumėte piktžolių augimą.

Neteisinga tręšimo dozė: Sekite tręšimo instrukcijas ir trąšų dozavimą. Per daug trąšų gali pakenkti augalams.

Nepakankama priežiūra žiemą : Pasirūpinkite, kad jautrūs augalai žiemą būtų tinkamai apsaugoti nuo šalčio.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.