Aliuminis yra platiomis pritaikomų savybių metalas, naudojamas daugelyje pramonės šakų. Norint išlaikyti jo išvaizdą ir savybes, svarbu tinkamai dažyti aliuminio paviršius.

Aliuminio dažymas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Dažymas" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Kaip tinkamai dažyti aliuminio paviršius: patarimai ir gudrybės


Aliuminio dažymas yra svarbus, siekiant išsaugoti gražų aliuminio paviršių  ir apsaugoti jį nuo korozijos. Tačiau, norint pasiekti aukštą kokybę, būtina tinkamai pasiruošti aliuminio paviršių ir pasirinkti tinkamą dažymo technologiją. 

Aliuminio paviršiaus paruošimas. Prieš pradedant dažymo procesą, būtina tinkamai pasiruošti aliuminio paviršių. 

Gruntavimas. Svarbu pabrėžti, kad dažyti tiesiog ant aliuminio paviršiaus negalima, nes dažai tokiu atveju gali nesilaikyti ant paviršiaus. Todėl rekomenduojama naudoti gruntavimą, kuris padeda užtikrinti, kad dažai gerai priliptų prie aliuminio paviršiaus. 

Dažymas. Pasirinkus tinkamą dažymo technologiją, galima pradėti dažymo procesą. Geriausiai tinka dažų purškimas, nes jis užtikrina lygų dažų padengimą ir yra labiausiai naudojamas aliuminio paviršių dažymui.

Džiūvimo procesas. Po dažymo, aliuminio paviršius turi džiūti. Džiūvimo proceso metu turi būti sudarytos tam tikros sąlygos, kad dažai gerai išsilietų ir tolygiai bei tvirtai padengtų paviršių. 

Galutinis apdorojimas.Po dažymo ir džiūvimo procesų reikia atlikti galutinį apdorojimą. Tai apima poliravimą, šlifavimą ir kitus apdorojimo procesus.



Aliuminio dažymo procesas: nuo pasiruošimo iki galutinio apdorojimo



Prieš dažant aliuminio paviršių, svarbu jį tinkamai paruošti. Tai apima tokius procesus:

 Paviršiaus valymas. Prieš dažant aliuminio paviršių, jį būtina nuvalyti nuo dulkių, riebalų ir kitų nešvarumų. Tam galima naudoti specialius paviršiaus valymo priemones ir alkoholį. Po valymo, paviršių reikia šlifuoti, kad būtų pašalinti visi pažeidimai ir nepridengti defektų.

Paviršiaus paruošimas.  Siekiant geresnių dažymo rezultatų aliuminio paviršius turi būti gerai nušlifuotas ir išlygintas. Tai galima padaryti naudojant smulkius šlifavimo diskus arba smulkų šlifavimo popierių.

Paviršiaus padengimas gruntine danga.  Po aliuminio paviršiaus valymo ir šlifavimo, reikia padengti paviršių gruntine danga, kad būtų sukurtas pagrindas dažams tvirtinti. Gruntinė danga taip

apsaugo aliuminį nuo korozijos.


Kokios dažymo technologijos yra tinkamiausios aliuminio paviršiams?


Aluminio paviršiams dažyti geriausia naudoti miltelinio dažymo technologiją. Tai yra patikima ir ilgaamžė aliuminio paviršių apdorojimo technologija, kurioje naudojamas specialus dažiklis, padengiantis aliuminio paviršių plonu sluoksniu.

Be to, yra ir daugiau aliuminio dažymo technologijų, pvz., lazerio dažymas ar anodavimas, tačiau šios technologijos yra sudėtingesnės  ir brangesnės.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad kiekviena technologija turi savo privalumų ir trūkumų. Be to, reikia žinoti, kad teisinga technologija pasirinkimas yra labai svarbus norint pasiekti ilgaamžį ir patvarų dažymo efektą.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.