MDF yra gamybinė medžiaga, kuri yra pagaminta iš perdirbtos medienos žaliavos. Tai yra viena iš populiariausių medžiagų statyboje, interjere, baldų gamyboje ir kt. MDF yra gana paprasta ir patvari medžiaga, kuri leidžia dažyti paviršius įvairiais spalvomis.

MDF dažymas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Dažymas" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

MDF dažymas: patarimai, kaip išvengti dažymo klaidų


MDF plokštės yra labai populiari medžiaga statyboje, nes jos yra nebrangios, lengvai apdirbamos ir turi lygų paviršių. Tačiau, norint pasiekti gražų ir ilgaamžį rezultatą, reikia teisingai jas apdoroti dažais. Keletas patarimų, kaip išvengti dažymo klaidų ir pasiekti geriausią MDF dažymo rezultatą.

Pirma ir svarbiausia MDF plokštė turi būti tinkamai paruošta dažymui. Taip pat reikia patikrinti, ar paviršius nėra šlapias, nes tai neleiia dažams tvirtai prilipti.

Toliau, rekomenduojama apdoroti paviršių gruntu, kad dažai geriau laikytųsi. Gruntuoti reikia du kartus, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas.

Kadangi MDF yra jautri medžiaga, reikia rinktis tinkamą dažų rūšį - vandens pagrindo arba akrilinę.


Kaip pasiruošti MDF paviršiui prieš dažymą


Prieš dažant MDF, reikia tinkamai pasiruošti paviršių. Tai svarbu, nes nepakankamai paruoštas paviršius gali sukelti problemų, tokių kaip blogas dažų lipimas ir prastas dažų dengimas. 

Pagrindinis paruošimo etapas yra nuvalyti MDF paviršių. Tam  galite naudoti dulkių siurblį, kad pašalintumėte dulkes ir plokštės apnašas. Po to drėgnu skuduru galutinai nuvalykite.


MDF dažymo technikos: kokia dažų rūšis geriausia


Norint pasiekti geriausią MDF dažymo rezultatą, reikia pasirinkti tinkamą dažų rūšį.  Geriausia naudoti dažus vandens pagrindu , kurie yra nekenksmingi ir yra malonaus kvapo. Jie taip pat yra lengvai valomi ir yra ilgaamžiai. Tačiau reikia nepamiršti, kad vandens pagrindo dažai gali pakeisti MDF plokščių dydį ir forma, todėl rekomenduojama juos naudoti tik tais atvejais, kai plokštės neprivalo būti itin lygios arba tankios.

Taip pat yra aliejiniai dažai, kurie yra tvirtesni ir atsparūs drėgmei, tačiau jie yra kenksmingi ir sunkiai valomi. Todėl juos rekomenduojama naudoti tik ten, kur paviršius gali būti paprastai valomas ir nekontaktuojama su maisto produktais ar kitaisžmonių naudojimui skirtais daiktais.

Tačiau geriausiai tinka akriliniai dažai, nes jie greitai džiūsta, yra atsparūs dilimui ir gerai limpa ant MDF paviršių. Be to, akriliniais dažais yra lengvai dažyti..

MDF dažymo kaina gali skirtis priklausomai nuo pasirinktos dažų rūšies, naudojamos įrangos, darbo intensyvumo ir kt. Tačiau, galite sutaupyti daug pinigų dažant MDF paviršius savarankiškai. Kadangi profesionalių dažytojų paslaugos gali būti brangios, savarankiškas dažymas yra daug pigesnis ir paprastesnis variantas.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.