Ar norite atnaujinti savo namų interjerą, bet nežinote nuo ko pradėti? Sienų dažymas gali būti puiki idėja. Tai yra lengvas, pigus ir veiksmingas būdas atnaujinti bet kurią patalpą. Sienų dažymas gali būti labai paprastas procesas, tačiau tam, kad tai padarytumėte gerai, reikia žinoti tam tikras technikas ir klaidas, kurių reikia vengti.

Sienų dažymas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Dažymas" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Sienų dažymo technikos: nuo paprasto dažymo iki tekstūrinio


Paprastas dažymas. Vienas iš paprasčiausių būdų, kaip atnaujinti sienas, yra paprastas dažymas. Šis procesas apima tiesiog sienų padengimą viena spalva. Tai gali būti puikus būdas atnaujinti sienas, suteikiant joms šviežią ir naują išvaizdą.

Tekstūruotas dažymas.  Kitas populiarus sienų dažymo būdas yra tekstūruotas dažymas. Šis procesas apima specialų dažų ir šepetėlio naudojimą, kad būtų sukurtos tekstūros ir gilios spalvos. Ši technika suteikia sienoms gyvybingumą ir stilių.


Sienų dažymo klaidos, kurias verta vengti


Viena iš didžiausių klaidų, kurias daro daugelis žmonių, dažydami sienas, yra prastas paviršiaus paruošimas. Prieš pradedant dažyti, būtina atidžiai nuvalyti sienas nuo dulkių ir netinkamų dalelių. Be to, reikia sutvarkyti bet kokias esamas pažeidžiamas vietas, tokiu būdu galima užtikrinti, kad naujas dažymas bus ilgaamžis ir atrodys tvarkingai.

Kitas dažymo klaidų aspektas yra prastai parinktos dažų rūšys ir spalvos. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad kai kurios dažų rūšys ir spalvos gali nesiderinti su sienos tipu ir interjero stiliumi. Geriausiai būtų konsultuotis su specialistu arba pasirinkti profesionalių dažų gamintojų siūlomą spalvų ir rūšių paletę.

Dar vienas  dažymo klaidų aspektas yra nesubalansuota dažymo technika. Dažymo teptuku turi būti atliekamas tvarkingas ir subalansuotas judesys. Be to, svarbu atkreipti dėmesį į teptuko dydį ir tipą. Jei dažymui naudojamas per mažas ar per didelis teptukas, gali atsirasti skersiniai brėžiniai ir nelygumai.

Klaida, kurios reikėtų vengti, yra per daug pasikliauti dažymo juostomis ir lipnia juosta. Taip gali atsirasti netinkamai dažyti plotai ir nelygumai tarp skirtingų dažymo juostų. Geriau būtų naudoti profesionalų rekomenduojamą dažymo techniką, kuri padės išvengti šių problemų.

Galiausiai, dažymo klaida, kurios reikėtų vengti, yra skubėjimas. Dažymo procesas yra laiko ir kantrybės reikalaujantis procesas. Rekomenduojama skirti pakankamai laiko tinkamai parengti sienas, pasirinkti tinkamą dažų rūšį ir spalvą, atlikti subalansuotą dažymą ir palaukti, kol dažai išdžius. Skubėjimas gali atnešti blogų rezultatų ir priešingą poveikį norimai interjero išvaizdai.


Mažo biudžeto namų dekoravimas: kaip atnaujinti interjerą paprasčiausiai 
dažant sieną


Namų interjero atnaujinimas gali būti paprastas ir nebrangus, o siena yra vienas iš pagrindinių elementų, kurio dėka galite atnaujinti namų interjerą. Sienų dažymas yra paprastas ir nebrangus būdas suteikti namams naują išvaizdą. Taigi, kaip atnaujinti namų interjerą paprasčiausiai dažant sienas.

Pasiruošimas. Prieš pradedant dažyti sienas, svarbu tinkamai pasiruošti . Visų pirma reikia apsaugoti grindis, baldus ir kitus daiktus nuo dažų nulašėjimo.

Sienų paruošimas, Siekiant gauti geriausią dažymo rezultatą, sienos turi būti tinkamai paruoštos. Pirmiausia reikia nuvalyti sienas nuo dulkių ir purvo. Jei  sienose yra plyšių, o paviršius nelygus, rekomenduojama sienas išlyginti glaistu. 

Pasirinkite tinkamus dažus. Renkantis dažus, svarbu pasirinkti tinkamą spalvą, kuri atitiktų jūsų interjero stilių. Pasirinkus dažus, reikia nuspręsti, kokią techniką naudosite.

Technika. Yra daugybė technikų, kurios padeda sukurti įspūdingą sienų spalvų derinį. Viena iš populiariausių technikų yra gradientas - perėjimas nuo vienos spalvos iki kitos. Taip pat galite naudoti šablonus, kad sukurtumėte norimą dekoratyvinį efektą.

Modernus sienų dažymas. Vis dažniau žmonės renkasi neįprastas sienų dažymo technikas, siekdami suteikti interjerui individualumo ir šiuolaikiškumo. Šiandien yra labai populiarus sienų dažymas dviejų spalvų gradientu arba naudojant šablonus ir raštus. Be to, dažnai renkamasi ryškių spalvų, kurios sukuria gerą nuotaiką ir prisideda prie gyvybingo interjero sukūrimo.

Dekoratyvinis sienų dažymas. Dekoratyvinis sienų dažymas yra paprastas būdas, kaip atnaujinti interjerą ir suteikti jam originalumo. Tai gali būti sukurtas įvairiomis technikomis: nuo raštų ar juostelės piešimo iki spalvotų dėmių sukūrimo ant sienų. Toks dažymas puikiai tinka mažiems kambariams, kadangi jis vizualiai padidina erdvę.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.