Šiandien daugelis žmonių pasirenka medinius namus dėl jų šilumos ir jaukumo.Tačiau, kaip ir bet kokie kiti pastatai, medinis namas reikalauja reguliarios priežiūros, o vienas iš svarbiausių dalykų yra medinio namo dažymas. Tai suteikia ne tik estetinę išvaizdą, bet ir apsaugo medieną nuo nepalankių oro sąlygų ir mechaninių pažeidimų.

Medinio namo dažymas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Dažymas" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Kaip atnaujinti medinį namą: patarimai ir gudrybės dažymui


Mediniai namai yra gražūs ir atrodo šilta ir jaukūs, tačiau laikui bėgant medis gali pradėti juoduoti ir skilinėti. Norint išsaugoti medinio namo grožį ir funkcionalumą, būtina jį periodiškai atnaujinti, o vienas iš atnaujinimo būdų yra dažymas. Keletas patarimų padės jums sėkminai  atnaujinti medinį namą dažymo būdu.

Pasirinkite tinkamą laiką. Dažymas yra labai svarbus procesas, todėl svarbu pasirinkti tinkamą laiką. Geriausias laikas dažymui yra sausas ir šiltas oras, kai temperatūra yra ne žemesnė kaip 10°C ir nėra prognozuojama lietaus. Tai padės užtikrinti, kad dažai bus tinkamai susigers į medieną.

Paruoškite paviršių. Prieš dažymą, būtina paruošti paviršių. Tai apima kelis žingsnius. Pirmiausia reikia nuvalyti paviršių nuo nešvarumų ir dulkių, taip pat pašalinti senas dervos ir kitas medienos daleles. Toliau reikia patikrinti, ar paviršius nėra drėgnas ar mechaniškai pažeistas, ir, jei reikia, jį sutvarkyti.

Išsirinkite dažus. Prieš pradedant dažymą, svarbu išsirinkti tinkamus dažus ir dažymo priemones. Geriausia naudoti kokybiškus dažus, kurie yra skirti medienai. Prieš dažymą reikia išsiaiškinti, kokia yra medienos struktūra ir kaip dažai reaguos su jos paviršiumi.

Pasirinkite tinkamą dažų tipą ir spalvą. Pasirinkimas, kokios spalvos ir rūšies dažus naudoti, priklauso nuo asmeninių poreikių ir pageidavimų. 


Medinio fasado dažymas: profesionalūs patarimai ir technologijos


Medinio fasado dažymas yra viena iš efektyvių būdų atnaujinti seną medinę namo fasado dalį. Tačiau yra labai svarbu medieną tinkamai paruošti prieš dažymą, kitaip dažai gali atšokti ir fasadas vėl bus netinkamas naudoti. Pasiruošimas medinių fasadų dažymui apima kelis etapus. 

Fasado būklės apžiūra. Jos metu tikrinama, ar yra supuvusių dailylenčių, ar jų  paviršiai šiurkštūs ir ar kitų problemų, kurias reikia išspręsti prieš pradedant dažymo darbus.

Senus dažus pašalinimas. Norint, kad nauji dažai būtų kuo efektyviau priliptų prie paviršiaus, svarbu pašalinti senus dažus, dervas, kurios kliudytų naujiems dažams prilipti prie medienos paviršiaus.

Paviršių plovimas. Naudodami specialų valymo skystį ir šluostes, nuvalykite medienos paviršių, kad būtų pašalinti visi nešvarumai ir dulkių dalelės.

Toliau atliekamas pats medinio fasado dažymas, kuris apima tokius etapus.

Dažų paruošimas. Atsižvelgdami į medienos tipą pasiruoškite tinkamos rūšies ir spalvos dažus.

Gruntavimas. Užtepkite vienodą sluoksnį medienos grunto ant dažomo paviršiaus, kad padidintumėte naujų dažų įsigėrimą ir apsaugotumėte medieną nuo vandens ir kitų pavojingų elementų.

Dažymas. Tepkite medienos paviršių teptuku, palaipsniui judant nuo viršaus į apačią. Svarbu dažus tepti vienodu sluoksniu ir tolygiai, stengiantis, kad kuo mažiau dažų nulašėtų. 

Dažymo kartojimas. Po pirmojo dažymo, leiskite dažams išdžiūti, tada pakartokite procesą.


Medinio namo dažymas: rinkitės tinkamą dažų tipą ir spalvą


Dabar, kai jau žinote, kaip reikia dažyti  medinį fasadą ir kokia tvarka reikia atlikti parengiamuosius darbus, atėjo laikas pasirinkti tinkamą dažų tipą ir spalvą. Pasirinkimas priklauso nuo jūsų skonio ir norų, tačiau yra keletas dalykų, kuriuos verta atsižvelgti.

Pirma, turite pasirinkti tinkamus dažus. Dažai gali būti aliejiniai, akriliniai ar vandens pagrindu. Kiekvienas tipas turi savo privalumų ir trūkumų, taigi verta atidžiai išsiaiškinti, koks tipas geriausiai tinka jūsų mediniam namui.

Antra, reikia atsižvelgti į medinio namo buvimo vietą. Jei jūsų namas yra miškingoje ar drėgnoje vietoje, rekomenduojama pasirinkti dažus, kurie yra atsparūs pelėms, grybeliui ir vandeniui. Tokiais atvejais akriliniai arba aliejiniai dažai gali būti geresnis pasirinkimas nei dažai vandens pagrindu .

Trečia, verta apsvarstyti spalvos pasirinkimą. Medinio namo fasado spalvos gali skirtis nuo gana neutralių ir žemės tonų iki ryškių ir drąsių spalvų. Rekomenduojama pasirinkti spalvą, kuri gerai derėtų su jūsų namo stiliaus ir aplinkos spalvų paletės. Prieš pasirinkdami spalvą, rekomenduojama išbandyti kelias skirtingas spalvas ant medinės lentos gabalėlio ir patikrinti, kaip jos atrodo skirtingos šviesos sąlygose.

Apibendrinant, svarbu pasirinkti tinkamą dažų tipą ir spalvą, atsižvelgiant į medinio namo buvimo vietą, stilių ir jūsų asmeninius norus. 


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.