Mediniai fasadai yra puiki galimybė suteikti jūsų namui ar pastatui natūralumo ir šilumos. Tačiau, kadangi mediena yra natūrali medžiaga, ji sugeria drėgmę, susitraukia ir išsiplečia, todėl svarbu ją tinkamai prižiūrėti. Medinio fasado dažymas yra vienas iš būdų, kaip apsaugoti medieną nuo oro sąlygų ir išlaikyti jo grožį ilgą laiką.

Medinių fasadų dažymas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Pagal pateiktą užklausą, jokių paslaugų skelbimų neradome... Šiuo metu "Dažymas" skiltyje paslaugų skelbimų neradome...

Medinių fasadų dažymas: kaip tai padaryti teisingai?


Norint gauti gražų ir ilgaamžį medinių fasadų dažymo rezultatą, būtina laikytis tam tikrų taisyklių ir rekomendacijų:

Paruoškite paviršių. Prieš pradedant medinių fasadų dažymą, būtina paruošti jų paviršių, kruopščiai nuvalant ir nuplaunant nešvarumus bei senus dažus. Taip pat reikia patikrinti medienos būklę, sutvarkyti sugedusius elementus ir išlyginti paviršių. 

Pasirinkite tinkamą dažų tipą. Kad dažai ilgai tarnauti ir užtikrintų gerą fasadų apsaugą, reikia pasirinkti tinkamą dažų tipą, atitinkantį medienos tipą. Dažai taip pat turėtų būti atsparūs ultravioletiniams spinduliams, temperatūros svyravimams ir drėgmei.

Naudokite tinkamus dažymo įrankius. Siekiant geriausių rezultatų svarbu naudoti tinkamus ir kokybiškus dažymo įrankius. Tinkami įrankiai padės jums sukurti tolygią dangą,  sutaupys laiką ir dažus o rezultatas bus ne tik gražus, bet ir ilgalaikis.

Laikykitės dažymo technologijos. Pasirinkus dažų tipą ir paruošus paviršių, pereiname prie dažymo. Norint pasiekti geriausius rezultatus,  turite laikytis tam tikrų dažymo technologijos taisyklių. Būtina atsižvelgti į dažų pasiskirstymą ant paviršiaus, sukurti pakankamai storą ir tolygią dangą, vengti dažų nulašėjimo.


Medinių fasadų dažymo kainos: ką reikia žinoti prieš renkantis dažytoją?


Medinių fasadų dažymo kainos gali labai skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių: fasado būklės, medžio rūšies, naudojamų dažų kokybės, darbo apimties, regiono ir kt.

 Būklės įvertinimas. Prieš dažant medinį fasadą, būtina atlikti išsamų jo būklės įvertinimą. Tik taip bus galima nustatyti, ar reikalingas papildomas remontas, kokiais metodais bus atliekamas medžio paruošimas prieš dažymą ir kt. Jei pasirinktas dažytojas siūlo darbą atlikti be būklės įvertinimo, tai jau gali būti ženklas, kad tokia įmonė nėra patikima ir atsakinga.

Medžio rūšis. Kainos skiriasi ir priklausomai nuo to, kokia medžio rūšis bus dažoma. Kai kurių medžių rūšių dažymas gali būti brangesnis, nes naudojami specialūs dažai ir jie reikalauja ypatingos priežiūros. 

Dažų kokybė. Svarbu pasirinkti kokybiškus dažus kadangi blogos kokybės dažai gali greitai nusidėvėti. Patikimi dažytojai dažnai naudoja profesionalius dažus, kurie yra brangesni, bet ir ilgiau išlieka.


Darbo apimtis. Kaina taip pat gali skirtis ir priklausomai nuo darbo apimties - kiek sluoksnių bus tepama, ar reikia atlikti papildomus darbus (pvz., šlifavimą ar plovimą), kiek laiko užtruks darbai ir kt.

Regionas. Kainos taip pat gali skirtis priklausomai nuo regiono, kuriame yra atliekami darbai. Didžiuosiuose miestuose ar turistinėse vietose dažymo paslaugos gali būti brangesnės, nei kaimo vietovėse.

Taigi, norint tiksliai apskaičiuoti kainą, būtina kreiptis į patikimą ir patyrusią įmonę, kuri atliks apžiūrą ir pasiūlys konkretų pasiūlymą. 


Kaip paruošti medinį fasadą dažymui: patarimai ir gudrybės


Medinio fasado dažymas yra viena iš efektyvių būdų atnaujinti seną medinę namo fasado dalį. Tačiau yra labai svarbu medieną tinkamai paruošti prieš dažymą, kitaip dažai gali atšokti ir fasadas vėl bus netinkamas naudoti. Pasiruošimas medinių fasadų dažymui apima kelis etapus. 

Fasado būklės apžiūra. Jos metu tikrinama, ar yra supuvusių dailylenčių, ar jų  paviršiai šiurkštūs ir ar kitų problemų, kurias reikia išspręsti prieš pradedant dažymo darbus.

Senų dažus pašalinimas. Norint, kad nauji dažai būtų kuo efektyviau priliptų prie paviršiaus, svarbu pašalinti senus dažus, dervas, kurios kliudytų naujiems dažams prilipti prie medienos paviršiaus.

Paviršių plovimas. Naudodami specialų valymo skystį ir šluostes, nuvalykite medienos paviršių, kad būtų pašalinti visi nešvarumai ir dulkių dalelės.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.