Metalo dažymas yra procedūra, kuria ant metalo sudaromas apsauginis sluoksnis, pagerinantis estetinį vaizdą ir  apsaugantis metalą nuo korozijos ar kitų žalingų poveikių.

Metalo dažymas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Adas Vidutinė rinkos kaina
- Projektuojame įvairias metalines konstrukcijas, mechanizmus, įrenginius 3D aplinkoje. Suprojektuotus gaminius pagaminame. - Atliekame konstrukcijų statinę analizę - Teikiame metalo pjovimo, gręžimo, virinimo paslaugas -...
Kaune (Centras)
€ 1.00/m2
Metalo idėjos Vidutinė rinkos kaina
Projektuojame, gaminame ir montuojame įvairaus dizaino metalinius baldus pagal individualius užsakymus, gali būti su kaltinio metalo elementais. Gaminame persirengimo spintas, universalias spintas, suoliukus, stelažus, darbastalius,...
Visuose miestuose
€ 1.00/m2
UAB NERMONAS Vidutinė rinkos kaina
Mes gaminam statybines plienines konstrukcijas ir elementus iš virintų, šaltai valcuotų plieno profilių, plieno plokščių, lakštų ir juostų juos lankiniu būdu suvirinant ar sujungiant tarpusavyje...
Vilniuje
€ 1.00/m2
HC COSMOS, UAB Vidutinė rinkos kaina
Mes užsiimame industrinių stačiasienių ir arkinių angarų ir sandėlių projektavimu, gamyba ir montavimu. Taip pat atliekame daugiasluoksnių plokščių ir profiliuotos skardos montavimo darbus.
Visuose miestuose
€ 1.00/m2
MB "Duralis" Vidutinė rinkos kaina
Viriname aliuminį, nerūdijantį plieną, kitus metalus. Projektuojame, gaminame ir montuojame: - vartai, varteliai (montuojame BFT automatiką), suteikiame garantiją; - tvoros, turėklai ir kitos metalo konstrukcijos;...
Vilniuje
€ 1.00/m2
UAB „SONTEKA“ Vidutinė rinkos kaina
Mes gaminame turėklus, vartus, tvoras, automatinius vartus, priešgaisrines laiptines, stogelius, šašlykines, lauko baldus ir kitus nestandartinius medžio bei metalo gaminius.
Visuose miestuose
€ 1.00/m2
UAB "Rudesta" Vidutinė rinkos kaina
Metalo konstrukcijų gamybos bazėje atliekami: Metalo konstrukcijų suvirinimo darbai. Metalo pjaustymas automatiniais plazminiais/dujiniais metalo pjovimo įrenginiais. Metalo briaunų lenkimas. Automatine pjovimo-gręžimo sistema VOORTMAN V630 1000M....
Mažeikiuose
€ 1.00/m2
vitas Vidutinė rinkos kaina
gaminamia ir irengiamia ivairiu tipu ir rusiu vartus voljierus tveremia tvoras is uzsakovo ir savo medziagu teikiamia konsultcijas del irengimo medziagu pasirinkimo galim tarpininkauti del...
Alytaus raj.
€ 2.00/m2
Miroslavas Vidutinė rinkos kaina
Gaminame įvairių rūšių metalinius turėklus laiptams, terasoms, balkonams, stogams bei turėklus neįgaliesiems. Projektuojame, gaminame ir montuojame: įvairaus dizaino metalinius laiptus su medinėmis ar stiklinėmis pakopomis,...
Visuose miestuose
€ 1.00/m2
UAB „INTERKAUF" Vidutinė rinkos kaina
Nerūdijančio plieno ir juodo plieno valcavimas; frezavimas; suvirinimo darbai; vamzdžių lankstymas. Gaminame vakumavimo pusiau automatinius staklias pagal užsakovų techninius pageidavimus (formatas, galingumas ir t.t.). Nestandartinių...
Vilniuje
€ 1.00/m2

Kaip efektyviai dažyti metalą? 5 svarbūs patarimai!


Siekiant efektyviai dažyti metalą, įvertinkite šiuos penkis svarbius patarimus:

Paviršiaus paruošimas: Sėkmingas dažymas prasideda nuo tinkamo paviršiaus paruošimo. Pašalinkite riebalus, dulkes ar rūdis, naudodami tinkamus valymo produktus. Gerai paruoštas paviršius užtikrins, kad dažymo medžiaga taps tvirtai ir vienodai prilipusi.

Naudojama dažymo medžiaga: Pasirinkite kokybišką ir tinkamą dažymo medžiagą, atsižvelgiant į metalo tipą ir jūsų tikslus. Konsultacijos su specialistais padės išsirinkti tinkamą spalvą, blizgesį ir apsauginį sluoksnį.

Teisingas dažymo procesas: Naudokite tinkamus įrankius – purkštuvą, teptuką ar panardinkite metalą į dažymo skystį. Svarbu, kad medžiaga būtų vienodai paskirstyta ir užtikrintas lygus sluoksnis.

Džiovinimas: Laikykitės nurodymų dėl džiovinimo laiko ir sąlygų. Dažymo medžiaga turi gerai išdžiūti, kad būtų sukurtas stiprus ir ilgaamžis apsauginis sluoksnis.

Rūpestinga priežiūra: Po dažymo reikia tinkamai prižiūrėti dažytą paviršių. Venkite stiprių valiklių, kurie galėtų pažeisti dažymo sluoksnį, ir nuolat stebėkite metalo būklę.


Kiek kainuoja profesionalus metalo dažymas? 


Metalo dažymo paslaugų kainos gali labai skirtis. Tai priklauso nuo daugybės veiksnių: metalo tipo, dydžio, pageidaujamo dažymo sluoksnio storio, naudojamos dažymo medžiagos kokybės ir kitų individualių poreikių.

Metalų dažymo kainos gali būti nustatomos kvadratiniu arba metriniu vienetu, arba remiantis viso projekto kaina. Vidutiniškai, metalo dažymo paslaugos gali kainuoti nuo keleto iki kelių šimtų eurų, tačiau ši kaina gali labai skirtis atsižvelgiant į minėtus veiksnius.

Geriausias būdas gauti tikslią kainą yra pasikonsultuoti su skirtingais paslaugų teikėjais, pateikiant jiems informaciją apie jūsų projektą, norimus rezultatus ir metalo tipą. 


Kiek laiko užtrunka metalo dažymas?


Laikas, reikalingas metalui nudažyti,  gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių, tokių kaip paviršiaus paruošimas, naudojama dažymo technika ir medžiaga, oro sąlygos ir metalo dydis. Vidutiniškai metalo dažymas gali užtrukti nuo kelių valandų iki kelių dienų.

Paviršiaus paruošimas, kuris apima valymą, rūdžių arba nešvarumų pašalinimą, gali užtrukti nuo kelių valandų iki vienos dienos, priklausomai nuo metalo būklės.

Patį dažymo procesą taip pat gali paveikti oro sąlygos ir pasirinkta dažymo technika. Dažymas gali užtrukti nuo kelių valandų iki kelių dienų, leidžiant dažymo medžiagai išdžiūti ir sukurti tvirtą apsauginį sluoksnį.

Tai yra vidutinės laiko rekomendacijos, tačiau tikslus metalo dažymo laikas gali skirtis atsižvelgiant į specifinius projektus ir sąlygas, todėl geriausiai konsultuotis su paslaugų teikėju, kad gautumėte tikslesnę informaciją.


Kodėl metalo dažymas svarbus ilgaamžiškumui?


Metalo dažymas yra svarbus ilgaamžiškumo požiūriu dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, dažymo procesas suteikia metalui apsaugą nuo korozijos ir rūdžių. Dažymo medžiaga prilimpa ant paviršiaus ir apsaugo jį nuo drėgmės, cheminių medžiagų poveikio ar oro sąlygų, kurios gali pakenkti metalui. Tai svarbu, ypač jei metalas naudojamas lauke arba yra veikiamas drėgmės ar cheminių medžiagų.

Antra, metalo dažymas taip pat suteikia estetinį efektą, pagerindamas išvaizdą ir išlaikant metalo spalvą ilgiau. Dažymas gali apsaugoti nuo įbrėžimų, dulkių arba kitų pažeidimų, kurie gali sugadinti metalo išvaizdą.

Be to, tinkamai nudažius ir rūpestingai prižiūrint, metalas gali išlaikyti savo kokybę ir ilgalaikį atsparumą, todėl dažymas yra esminis metalo apsaugos ir ilgaamžiškumo užtikrinimo elementas.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.