Valcavimas yra metalo formavimo procesas, kai metalinė plokštė ar vamzdis perdirbamas slėgiu arba temperatūra, siekiant gauti pageidaujamą formą arba storį.

Valcavimas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Metalo idėjos Vidutinė rinkos kaina
Projektuojame, gaminame ir montuojame įvairaus dizaino metalinius baldus pagal individualius užsakymus, gali būti su kaltinio metalo elementais. Gaminame persirengimo spintas, universalias spintas, suoliukus, stelažus, darbastalius,...
Visuose miestuose
€ 1.00/m2
UAB "Plieno lankas" Vidutinė rinkos kaina
Mes taip pat gaminame interjero detales, metalo konstrukcijas. Bendrovėje atliekami įvairūs tekinimo, metalinių detalių frezavimo darbai, vamzdinių profilių valcavimas.
Visuose miestuose
€ 1.00/m2
UAB NERMONAS Vidutinė rinkos kaina
Mes gaminam statybines plienines konstrukcijas ir elementus iš virintų, šaltai valcuotų plieno profilių, plieno plokščių, lakštų ir juostų juos lankiniu būdu suvirinant ar sujungiant tarpusavyje...
Vilniuje
€ 1.00/m2
UAB "Rudesta" Vidutinė rinkos kaina
Metalo konstrukcijų gamybos bazėje atliekami: Metalo konstrukcijų suvirinimo darbai. Metalo pjaustymas automatiniais plazminiais/dujiniais metalo pjovimo įrenginiais. Metalo briaunų lenkimas. Automatine pjovimo-gręžimo sistema VOORTMAN V630 1000M....
Mažeikiuose
€ 1.00/m2
UAB „INTERKAUF" Vidutinė rinkos kaina
Nerūdijančio plieno ir juodo plieno valcavimas; frezavimas; suvirinimo darbai; vamzdžių lankstymas. Gaminame vakumavimo pusiau automatinius staklias pagal užsakovų techninius pageidavimus (formatas, galingumas ir t.t.). Nestandartinių...
Vilniuje
€ 1.00/m2
UAB "JUODIŠA" Vidutinė rinkos kaina
Metalo apdirbimas: CNC pjovimas vandeniu, Štampavimas, Tekinimas, CNC tekinimas, Automatinis revolverinis tekinimas, Frezavimas, CNC frezavimas, Ištekinimas ir gręžimas, Pratraukimas, Plokščias šlifavimas, Apvalusis šlifavimas, Metalo lakštų...
Vilniaus raj. (Juodšiliai)
€ 1.00/m2
UAB „Plieno fortas“ Vidutinė rinkos kaina
Metalo apdirbimo paslaugos: •2D Lazerio pjovimas; •3D lazerio pjovimas; •Štampavimas; •Lenkimas; •CNC Tekinimas ir frezavimas; •Suvirinimas, suvirinimas robotu; •Miltelinis dažymas, dekoravimas. Mūsų gaminiai: plieninės priešgaisrinės...
Šiauliuose
€ 1.00/m2
UAB „Cosmica“ Vidutinė rinkos kaina
Į paslaugas įeina pjaustymas, kirpimas, valcavimas, presavimas, suvirinimas, mechaninis apdirbimas, lenkimas, surinkimas. Komponentai gali būti padengti antikoroziniu sluoksniu arba cinkuojami karštu ar šaltu būdu.
Kaune
€ 1.00/m2
UAB "Politeca" Vidutinė rinkos kaina
Mūsų teikiamos paslaugos: LAKŠTINIO METALO APDIRBIMAS; VAMZDŽIŲ VALCAVIMAS; GRĘŽIMAS; PJOVIMAS JUOSTINIU PJŪKLU; PJOVIMAS VANDENS SROVE; SUVIRINIMAS. Gaminame iš profilių: reklamos stendus, raides; stogelius ir perdangų...
Vilniuje
€ 1.00/m2
UAB "METALISTAS LT" Vidutinė rinkos kaina
Įmonė siūlo metalo apdirbimo paslaugas statybų bei mašinų pramonės įmonėms, baldų gamintojams. Darbai atliekami nuo projektavimo iki masinės gamybos. Individualumą klientui užtikrina papildomų paslaugų –...
Panevėžyje
€ 1.00/m2

Kas yra valcavimas ir kaip jis veikia?


Valcavimas yra metalo apdirbimo procesas, kuriuo metalinė plokštė ar vamzdis transformuojamas per valcavimo mašinas arba valcavimo stakles, siekiant pakeisti jo formą, storį arba paviršių. Proceso metu metalas praeina per valcavimo mašinas, kurios priverčia medžiagą susispausti ir pakeisti formą pagal norimą rezultatą.

Procesas gali būti atliekamas dviem būdais:

Karštuoju valcavimu: Metalas kaitinamas iki aukštos temperatūros, siekiant pagerinti jo formavimo lankstumą. Po kaitinimo jis praeina per valcavimo mašinas, kurios keičia jo formą.

Šaltuoju valcavimu: Naudojant šį metodą metalas yra valcuojamas be jokio kaitinimo.

Valcavimas yra plačiai naudojamas metalo pramonėje gaminti lakštus, vamzdžius, juostas, arba formuoti metalinius komponentus, skirtus įvairioms pramonės sritims. 


Kodėl valcavimas yra svarbus metalų apdirbimui?


Valcavimas yra svarbus metalų apdirbimo procesas dėl kelių priežasčių:

Valcavimo procesas leidžia labai lanksčiai keisti metalo formą, storį ir matmenis. Tai suteikia galimybę pagaminti skirtingų formų metalines konstrukcijas ir detales.

Valcavimas leidžia greitai gaminti didelius kiekius metalinių lakštų, vamzdžių ar kitų metalinių formų, dėl to procesas yra labai produktyvus ir ekonomiškas.

Valcavimas gali būti naudojamas su skirtingomis metalo rūšimis - nuo plieno ir aliuminio iki vario ar lydinio metalo. Tai suteikia universalumą ir platų jo taikymo lauką pramonėje.

Procesas leidžia gauti tikslias formos ir matmenis, suteikiant optimalų galutinio produkto tikslumą ir kokybę.

Dėl šių privalumų valcavimas yra labai svarbus metalų apdirbimo sektoriuje, suteikiantis galimybę gaminti aukštos kokybės metalinius produktus įvairioms pramonės sritims.


Valcavimo technikos: įvadas į plieno apdirbimą


Valcavimas yra vienas iš pagrindinių plieno apdirbimo būdų. Proceso metu metalas keičia formą ir storį, praeidamas per valcavimo mašinas ar valcavimo stakles. Valcavimo procesas yra naudojamas gaminant įvairius plieno produktus, tokius kaip lakštai, juostos ar vamzdžiai. 

Yra du pagrindiniai valcavimo būdai: karštas valcavimas ir šaltas valcavimas.

Valcavimo technika yra esminė plieno apdirbimo pramonės dalis, leidžianti kurti įvairias plieno konstrukcijas, komponentus ar detales. Tai efektyvus būdas formuoti tikslius ir pageidaujamos formos  plieno gaminius.

 

Valcavimas kaip metalo formavimo technologija: svarbiausi faktai


Štai svarbiausi valcavimo kaip metalo formavimo technologijos faktai:

Proceso esmė: Valcavimas yra metalo formavimo technologija, kurioje metalinė plokštė ar vamzdis praeina per valcavimo stakles ar mašinas, pakeičiant formą, storį arba paviršiaus savybes.

Karštas ir šaltas valcavimas: Yra du pagrindiniai valcavimo metodai - karštasis, kai metalas yra kaitinamas iki aukštos temperatūros, ir šaltasis, kai valcavimas atliekamas be metalo kaitinimo.

Pritaikymas įvairiose pramonės šakose: Valcavimo technika yra plačiai naudojama įvairiose pramonės šakose, įskaitant statybą, transporto priemonių gamybą, inžineriją, bei daugybę kitų.

Didelis Produktyvumas: Valcavimo metodas leidžia greitai gaminti didelius kiekius metalinių lakštų, vamzdžių ar kitų formų, todėl yra labai produktyvus ir ekonomiškas.

Valcavimo technologija yra esminis metalo formavimo būdas, leidžiantis greitai ir efektyviai transformuoti metalą į reikiamą formą, todėl yra labai svarbus procesas pramonėje.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.