Šiuolaikinės laiptinės yra daugiau nei paprasčiausias būdas patekti į kitą aukštą. Jos yra svarbus interjero elementas, kuris gali pasiekti funkcionalumo ir stiliaus derinimą. Tačiau kaip bet kuri kitą patalpą, laiptines reikia prižiūrėti ir remontuoti. Renovacija gali suteikti jūsų laiptinei modernų išvaizdą, o remontas - padėti išvengti galimų saugumo problemų.

Laiptinės yra viena iš dažniausiai naudojamų vietų daugiabučiuose namuose, tačiau dažnai jos yra prastai prižiūrimos ir atrodo nuobodžios. Jei norite savo daugiabutį padaryti patrauklesnį ir modernesnį, laiptinių remontas yra būtinas.


Laiptinių remontas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
Mindaugas Žema rinkos kaina
Plataus profilio statybos paslaugos
Visoje Lietuvoje
€ 99.00

Laiptinių renovacija: kaip paversti seną laiptinę į modernią


Renovuojant laiptines galima pasiekti kelis tikslus: padidinti jų estetinę vertę, pagerinti saugumą ir sukurti malonesnę atmosferą. Senos laiptinės gali būti netvarkingos, tamsios.  sugedusios ar net nesaugios. Tačiau yra daugybė būdų, kaip paversti seną laiptinę į modernią.

1. Pakeiskite apšvietimą. Jei laiptinė yra tamsi, apšvietimas gali padėti ją pagyvinti ir padaryti patrauklesnę. 

2. Naudokite šviesius spalvų derinius. Jei laiptinė yra labai tamsi, naudoti šviesius spalvų derinius gali būti gera idėja. Taip pat reikėtų atsižvelgti į tai, kad šviesūs spalvų deriniai vizualiai padidina erdvę, o tamsūs spalvų deriniai ją sumažina.

3. Pakeiskite pakopas. Laiptų pakopos gali padaryti didelę įtaką laiptinės išvaizdai. Jei laiptinės pakopos yra senos, patartina jas pakeisti. Medinis parketas yra tinkamas laiptinėms, tačiau taip pat galite pasirinkti linoleumą ar plyteles.

5. Pakeiskite laiptų turėklus. Laiptų turėklai yra viena iš esminių laiptinių elementų, kurie gali sugadinti visos laiptinės išvaizdą. Pakeitus turėklus, laiptai įgauna visai kitą išvaizdą.


Remontuojame laiptines: 5 klaidos, kurias reikia išvengti


Remontuojant laiptines, dažnai daromos klaidos, dėl kurių šis procesas tampa sudėtingesnis ir brangesnis. Aptarkime 5 klaidas, kurias reikia išvengti remontuojant laiptines.

Klaida Nr. 1: Nesuplanuotas darbų sąrašas. Pirma ir svarbiausia klaida, kurią dažnai darome remontuodami laiptines, yra nesuplanuotas darbų sąrašas. Tai gali sukelti papildomų išlaidų ir prailginti remonto laiką. Norint išvengti šios klaidos, būtina iš anksto suplanuoti visus darbus ir numatyti reikiamą biudžetą.

Klaida Nr. 2 - Neatlikti parengiamieji darbai. Antra klaida, kurią daro dauguma žmonių, yra neatlikti parengiamieji remonto darbai. Prieš pradedant remontą, svarbu nuspręsti, kokie darbai bus atlikti, ir atitinkamai paruošti darbo vietą. Tai apima laiptinės išvalymą, apsaugojimą nuo dulkių ir purvo, taip pat užtikrinti pakankamai erdvės judėjimui.

Klaida Nr. 3: Neteisingai parinktos medžiagos. Neteisingai parinktos medžiagos gali ne tik sukelti estetinę žalą, bet ir padaryti laiptinę nesaugią. Norint išvengti šios klaidos, būtina rinktis kokybiškas ir atsparias medžiagas, taip pat atsižvelgti į jų suderinamumą su laiptinės tipu ir funkcijomis.

Klaida Nr. 4: Nepasirūpinta gyventojų saugumu. Remontuojant laiptines, būtina atkreipti dėmesį į saugos klausimus. 

Klaida Nr. 5: Neteisingas apšvietimas. Neteisingas apšvietimas gali sukelti saugumo problemas ir trukdyti remontui.


Laiptinių apšvietimo idėjos: kaip sukurti malonų ir funkcionalų apšvietimą


Keletas idėjų, kaip sukurti ne tik malonų, bet ir funkcionalų apšvietimą savo laiptinėje. Apšvietimas yra svarbi bet kurio namo ar daugiabučio interjero dalis, o tinkamai suprojektuotas ir įdiegtas apšvietimas gali suteikti jūsų laiptinei naują gyvenimą.

1. Pasirinkite tinkamą šviesos šaltinį. Šviesos šaltinis gali būti skirtingas - nuo LED juostelių iki įvairių lempučių arba spalvotų žibintų. Svarbu pasirinkti šviesos šaltinį, kuris atitiktų jūsų poreikius ir stilių.

2. Suteikite prioritetą funkcionalumui. Laiptinė yra vieta, kurioje saugumas yra svarbiausias dalykas. Todėl funkcionalumas turi būti vienas iš pagrindinių aspektų, kai kuriate laiptinės apšvietimą. Pasirinkite šviesos šaltinį, kuris suteiks pakankamai šviesos, kad žmonės galėtų saugiai kilti ir leistis laiptais. Taip pat galite pasirinkti šviesos jutiklius ar judesio jutiklius, kurie automatiškai įjungia šviesą, kai laiptinėje pasirodo žmogus.

3.  Sukurkite nuotaiką naudojant spalvą. Spalva yra puikus būdas sukurti malonią atmosferą savo laiptinėje. Pasirinkite spalvas, kurios atitinka jūsų stilių ir interjerą. Šiltos ir ryškios spalvos gali padidinti jūsų laiptinės energingumą, o švelnios ir šviesios spalvos - sukurti ramybę ir santūrumą.

4. Kūrybiškumas su LED juostomis. LED juostos yra puikus būdas sukurti funkcionalų ir modernų apšvietimą savo laiptinėje. Jūs galite juostas įrengti ant laiptų tarpų ar sienų. Taip pat galite jas naudoti kaip dekoratyvinį elementą, sukurdami įspūdingą vizualinį efektą.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.