Senų durų atnaujinimas yra vienas iš būdų pridėti žavesio ir naujumo jūsų namų išorei ar vidui. Kadangi naujos durys gali būti brangios, senų durų atnaujinimas yra ekonomiškesnė ir aplinkai draugiška alternatyva.


Senų durų atnaujinimas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
UAB Uoksa Vidutinė rinkos kaina
Atliekame medinių langų, durų, langinių, pastato puošybos elementų restauravimą ir jų atkūrimą bei įvairius staliaus darbus.
Kauno raj., Kiti miestai
€ 1.00/vnt

Senų durų dažymas: kaip pasirinkti tinkamus dažus


Senų durų dažymas yra populiari ir efektyvi senų durų atnaujinimo technika. Teisingai pasirinkti dažai gali padėti sukurti norimą išvaizdą ir ilgaamžiškumą. Čia yra kelios gudrybės, kaip pasirinkti tinkamus dažus senų durų dažymui.

Pirmas žingsnis pasirenkant tinkamus dažus senų durų dažymui yra išsirinkti tinkamą dažų tipą. Jūs galite pasirinkti iš įvairių dažų tipų, tokių kaip akriliniai dažai, aliejiniai dažai arba dažai vandens pagrindu.

Pasirinkus dažus senų durų dažymui, svarbu pasirinkti tinkamą spalvą. Spalva gali labai paveikti jūsų namų išvaizdą ir jūsų asmeninį stilių. 

Norint pasiekti ilgalaikį ir estetišką rezultatą, svarbu pasirinkti aukštos kokybės dažus. 


Minimalistinio stiliaus senų durų atnaujinimas: kaip sukurti modernų interjerą


Jeigu norite suteikti savo senoms durims modernų ir minimalistinį stilių, štai keletas patarimų, kaip tai padaryti:

Plyšių ir įtrūkimų užpildymas: Prieš dažant duris, pašalinkite visus plyšius ir įtrūkimus. Naudokite medžio užpildą arba kitas tinkamas medžiagas, kad užpildytumėte pagrindą. Po to šlifuokite paviršių, kad būtų lygus ir vientisas.

Pasirinkite neutralias spalvas: Minimalistiniam stiliui tinkamos šviesios ir neutralios spalvos. Pasirinkite balto, gelsvo, pilko arba smėlio atspalvio dažus. 

Pabrėžkite geometriją: Minimalistiniame dizaine geometrija yra labai svarbi. Galite pridėti modernius rankenos elementus arba suformuoti geometrinius raštus ant durų paviršiaus. 

Išvalykite erdvę: Minimalistiniame interjere mažiau yra daugiau. Pašalinkite perteklines dekoratyvines detalės ir išlaikykite durų aplinką švarią ir tvarkingą. Tai padės išlaikyti minimalizmo estetiką.

Naudokite aukštos kokybės apdailos medžiagas: Minimalistiniame dizaine ypatingas dėmesys skiriamas kokybei. Naudokite aukštos kokybės apdailos medžiagas, tokias kaip metalas, stiklas arba medis su lygiu paviršiumi.


Senų durų restauravimas: kaip atkurti jų pradinę išvaizdą


Norint atnaujinti senas duris, būtina atlikti tam tikrus darbo etapus. Štai keletas bendrų žingsnių, kuriuos turite atlikti:

Durų išmontavimas: Pirmiausia nuimkite duris nuo jų rėmo. Atidžiai žymėkite durų ir rėmo padėtį, kad galėtumėte vėliau teisingai jas surinkti.

Paviršiaus paruošimas: Nuvalykite durų paviršių nuo senų dažų, dulkių ir purvo. Jei yra įtrūkimų ar plyšių, užpildykite juos tinkamu medžio užpildu ir palaukite, kol jis išdžius.

Šlifavimas: Panaudokite šlifavimo popierių ar šlifuoklę, kad nelygumus, žymes ir senus dažus pašalintumėte nuo durų paviršiaus. Užtikrinkite, kad paviršius būtų lygus.

Gruntavimas: Prieš dažant duris, naudokite tinkamą medžio gruntavimo priemonę. Tai padės geriau sugerti dažus ir užtikrinti tvirtesnį sukibimą.

Dažymas: Pasirinkite tinkamus dažus, kaip jau minėta anksčiau, ir pradėkite dažyti duris. Naudojant teisingą dažymo metodą ir tinkamą dažų sluoksnių skaičių, galite pasiekti norimą rezultatą.

Džiūvimas ir apsauga: Palaukite, kol dažai visiškai išdžius. Po to galite pritaikyti apsauginį sluoksnį, pavyzdžiui, lako arba specialaus dangos sluoksnio, kad užtikrintumėte ilgalaikę išvaizdą ir apsaugą.

Durų montavimas: Baigus visus reikiamus darbus, vėl sumontuokite duris į jų rėmą, vadovaudamiesi žymėjimu, kurį padarėte pradžioje.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.