Durų restauravimas yra puiki galimybė suteikti antrą šansą senoms durims, kurios prarado savo buvusią grožį. Ne tik galėsite sutaupyti pinigų, bet ir sumažinti atliekų kiekį, kartu prisidedant prie tvarios aplinkos palaikymo.

Durų restauravimas

Filtruoti pagal:
Rūšiuoti:
UAB Uoksa Vidutinė rinkos kaina
Atliekame medinių langų, durų, langinių, pastato puošybos elementų restauravimą ir jų atkūrimą bei įvairius staliaus darbus.
Kauno raj., Kiti miestai
€ 1.00/vnt

Durų restauravimo paslaptys: kaip atkurti senas duris naujam gyvenimui


Pirmas žingsnis atliekant durų restauravimą yra jų nuvalymas. Senos durys dažnai būna padengtos dažais, purvu arba kitais teršalais. Norėdami pradėti restauravimo procesą, turite atsikratyti visų šių teršalų. Tai galima padaryti naudojant specialius valymo produktus ir medžiagas, skirtas durims. 

Smulkių Defektų taisymas. Dažnai senose durų konstrukcijose atsiranda smulkių defektų, tokių kaip įbrėžimai arba skilimai. Šie defektai gali būti atkurti ir pašalinti specialiais valymo ir taisymo produktais. 

Dažymas ir apsauga. Vienas iš svarbiausių durų restauravimo etapų yra dažymas ir apsauga. Nusprendus atkurti duris, svarbu pasirinkti tinkamą dažų tipą, kuris ilgam laikui išliks ir išsaugos durų grožį. Taip pat svarbu tinkamai pasirinkti apsaugines medžiagas, kurios apsaugos duris nuo oro sąlygų, vandens pažeidimų ir saulės spindulių.


Durų restauravimas: kaip sutaupyti pinigų ir sumažinti atliekų kiekį


Durų restauravimas yra puikus būdas sutaupyti pinigų ir sumažinti atliekų kiekį. Durų restauravimas leidžia išlaikyti esamas duris ir pritaikyti jas pagal savo poreikius, tuo pačiu sutaupant pinigų ir sumažinamt atliekų kiekį. Tai tvarus ir aplinkai draugiškas sprendimas, kuris padeda išvengti nereikalingo atliekų gaminimo.

Vienas iš didžiausių durų restauravimo privalumų yra ilgaamžiškumas ir tvarumas. Atkurtos durys,  jei tinkamai prižiūrimos, gali tarnauti ilgą laiką,

Mažesnės išlaidos. Durų restauravimas gali būti gerokai pigesnis nei naujų durų pirkimas. Be to, galite sutaupyti dar daugiau pinigų, jei savarankiškai atliksite durų restauravimo procesus. 

Individualus stilius ir grožis. Atkuriant senas duris, galite pritaikyti jas pagal savo poreikius ir stilių. Tai leidžia jums sukurti unikalų interjero elementą, kuris atspindi jūsų asmeninį skonį ir stilių. 

Tvarios aplinkos palaikymas. Pasirinkdami durų restauravimą, sumažinate išteklių sunaudojimą ir atliekų kiekį. Tai yra svarbus žingsnis link tvarios aplinkos palaikymo ir prisideda prie bendro ekologinio švietimo. Durų restauravimas yra mažesnis ekologinis pėdsakas, nei naujų durų gamyba.


Restauruotos durys: kaip išsaugoti jų grožį ilgam laikui


Restauruotos durys gali būti tikras grožio akcentas jūsų namuose. Jų unikalumas ir istorija suteikia unikalumo ir šarmo jūsų interjerui. Tačiau, norint išlaikyti jų grožį ilgam laikui, reikia tinkamos priežiūros ir priemonių: 

Vienas iš svarbiausių dalykų išlaikant restauruotas duris grožį yra reguliari priežiūra. Tai apima reguliarų valymą ir tikrinimą, ar durys nėra pažeistos ar susidėvėjusios. Valydami duris, naudokite švelnius valymo produktus ir minkštas šluostes, kad išvengtumėte jų paviršiaus pažeidimų. 

Drėgmė gali būti pagrindinis restauruotų durų priešas. Norint išsaugoti jų grožį ilgam laikui, būtina užtikrinti, kad durys būtų apsaugotos nuo drėgmės poveikio. 

Tiesioginiai saulės spinduliai gali pakenkti durų paviršiui ir sukelti spalvos išblukimą arba medžio deformaciją. Norint išsaugoti restauruotų durų grožį, būtina užtikrinti, kad jos būtų apsaugotos nuo tiesioginių saulės spindulių. 

Medžio paviršiaus dažymas yra svarbus veiksnys, kuris padeda išlaikyti restauruotų durų grožį. Dažydami duris, naudokite tinkamus medžio dažus arba aliejų, kuris suteiks medžiui apsaugą nuo išorės veiksnių ir išsaugos jo natūralų spalvą ir šarmą. 

Norint išlaikyti durų grožį, svarbu jas apsisaugoti nuo įbrėžimų ir smūgių. Būkite atsargūs, kai naudojate duris. Jei pastebėsite įbrėžimus ar pažeidimus, nedelsdami juos ištaisykite, kad išvengtumėte didesnės žalos.


Tapk didelės bendruomenės dalimi

Daugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.

Virš 350 įvairių paslaugų grupių.